Φωτιά - Στόμιο: Όρμησε ξυπόλητος μέσα στις φλόγες για να σώσει τον κόσμο

11:22 π.μ. - Δευτέρα, 26 Απριλίου 2021
11:04 π.μ. - Δευ, 26/22/2021
Image: Φωτιά - Στόμιο: Όρμησε ξυπόλητος μέσα στις φλόγες για να σώσει τον κόσμο

Τις δύσκολες ώρες που βίωσαν περιγράφει ο πρόεδρος της Ανατολής Βασίλης Ζαχαρόπουλος

Η φωτιά που εκδηλώθηκε την περασμένη Παρασκευή στην περιοχή Στόμιο Ιεράπετρας θα μπορούσε να εξελιχθεί ως πολλαπλώς καταστροφική εαν δεν υπήρχε η άμεση αντίδραση από κατοίκους της περιοχής και η άμεση παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανότατα από απροσεξία λόγω καύσης φυτικών υπολειμμάτων με συνέπεια να καεί ολοκληρωτικά αγροτική αποθήκη που ήταν σε παρακείμενο οικόπεδο από το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά. Με τη ζημιά να αγγίζει τις 20.000 ευρώ καθώς καταστράφηκαν αντλητικά μηχανήματα, ψεκαστικά, υπολογιστές , ψυκτικοί θάλαμοι κ.α. Κινδύνευσαν και άλλες παρακείμενες περιουσίες ακόμα και οικία, δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος.

Περιέγραψε στη συνέχεια τις δύσκολες ώρες που πέρασαν καθώς ενώ καιγόταν η αγροτική αποθήκη, ο ιδιοκτήτης της, όρμησε ξυπόλητος στο εσωτερικό της. Για λίγο δεν υπήρχε επικοινωνία μαζί του και η ανησυχία ήταν έκδηλη. Όμως τελικά ο ιδιοκτήτης εμφανίστηκε μέσα από τους καπνούς καταφέρνοντας να απομακρύνει δυο φιάλες με 25 κιλά προπάνιο και 10 κιλά υγραέριο αντίστοιχα. Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Θα κινδύνευαν ακόμα και ανθρώπινες ζωές, ανέφερε ο πρόεδρος.

Πρόσθεσε οτι από την αρχή της χρονιάς στην τοπική κοινότητα έχουν εκδηλωθεί 4 φωτιές είτε από εμπρησμό είτε από απροσεξία ή άλλους λόγους. Είναι σημαντικό οι πολίτες όταν ανάβουν μια φωτιά να φροντίζουν για την πλήρη κατάσβεσή της. "Είμαστε φτιαγμένοι από πετρέλαιο καθώς περιβαλλόμαστε από θερμοκήπια με παλαιά και νέα νάυλον" είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε. Είμαστε λίγες ημέρες πριν να αρχίσει η αντιπυρική περίοδος που σημαίνει οτι η καύση στην ύπαιθρο απαγορεύεται. Μέχρι τότε όσοι καίνε φυτικά ή άλλα υπολείμματα θα πρέπει να είναι πολλοί προσεκτικοί. Αυτές τις ημέρες στην περιοχή φυσούν δυνατοί άνεμοι οπότε ας έχουμε αυξημένη προσοχή, τόνισε ο κ. Ζαχαρόπουλος, αναφερόμενος στη συνέχεια σε ένα ακόμα θέμα που αφορά σε αγροτικούς δρόμους που χρήζουν παρεμβάσεων και συντήρησης.

Θέλησε να ευχαριστήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το προσωπικό, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο πρώτο πυροσβεστικό όχημα και το προσωπικό που έφτασαν στο περιστατικό οι οποίοι πέρασαν μέσα από την κάπνα και τις φλόγες, με αυτοθυσία , για να καταφέρουν να πλησιάσουν την εστία. Και βέβαια και τις λοιπές ενισχύσεις που έφτασαν άμεσα και η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο. Επίσης ευχαρίστησε τους πολίτες που βοήθησαν.