Γ. Πλακιωτάκης: Πιστή και αυστηρή τήρηση των μέτρων για τους εκδρομείς που επιστρέφουν με πλοία

6:26 μ.μ. - Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020
06:08 μ.μ. - Δευ, 17/26/2020
Image: Γ. Πλακιωτάκης: Πιστή και αυστηρή τήρηση των μέτρων για τους εκδρομείς που επιστρέφουν με πλοία

Οι Λιμενικές Αρχές της χώρας την τελευταία περίοδο έχουν πραγματοποιήσει χιλιάδες ελέγχους και έχουν επιβάλλει περισσότερα από 650 πρόστιμα

Την πιστή και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας από τον κορωνοϊό COVID-19 κατά την διάρκεια της επιστροφής των εκδρομέων με τα πλοία της ακτοπλοΐας ζήτησε σήμερα εκ νέου ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης στην διάρκεια σύσκεψης με την ηγεσία και τους Διοικητές των Περιφερειακών Διοικήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Από τα ως τώρα διαθέσιμα στοιχεία προκύπτει ότι οι κατά τόπους Λιμενικές Αρχές της χώρας την τελευταία περίοδο έχουν πραγματοποιήσει χιλιάδες ελέγχους και έχουν επιβάλλει περισσότερα από 650 πρόστιμα, ενώ οι έλεγχοι αυτοί συνεχίζονται κανονικά τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών, όσο και κατά την διάρκεια του πλου των πλοίων.

Ο κ. Πλακιωτάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή διαχειρίστηκε ως τώρα το μείζον θέμα της πιστής εφαρμογής των μέτρων κατά του COVID-19 και κάλεσε τους Διοικητές των Περιφερειών του Λιμενικού Σώματος να εστιάσουν την προσοχή τους στην επιστροφή των εκδρομέων εφαρμόζοντας αυστηρά τα σχετικά πρωτόκολλα.

Τέλος για άλλη μια φορά το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή καλεί τους επιβάτες των πλοίων της ακτοπλοΐας που επιστρέφουν από τις διακοπές τους να τηρούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας από τον COVID-19, ενώ τους ζητεί να συνεργάζονται με τα στελέχη του, καθώς και με τα πληρώματα των πλοίων προστατεύοντας με τον τρόπο αυτό όχι μόνο την δική τους υγεία, αλλά και την υγεία των γύρω τους.