Γ. Ραπάνης: Δεν ικανοποίησε πλήρως την οικογένεια η απόφαση για το τροχαίο δυστύχημα

10:46 π.μ. - Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017
10:10 π.μ. - Τετ, 18/46/2017
Image: Γ. Ραπάνης: Δεν ικανοποίησε πλήρως την οικογένεια η απόφαση για το τροχαίο δυστύχημα

Χάθηκε άδικα η ζωή της 33χρονης μητέρας δυο παιδιών

Στην  υπόθεση με το τροχαίο  που είχε συμβεί πριν από μερικά χρόνια με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό και τελικά  τον τραγικό θάνατο μιας 33χρονης μητέρας δυο παιδιών,  αναφέρθηκε με δηλώσεις του στον Ηχώ fm 99,8  ο κ. Γιώργος  Ραπάνης συγγενής της θανούσας.Οι συγγενείς είχαν ξεκινήσει δικαστική μάχη θέλωντας να ρίξουν  φως στα αίτια του τροχαίου.  Θυμίζουμε σύμφωνα και με το cretalive, ότι το όχημα  εξετράπη της πορείας του λόγω διάχυσης λαδιών στο οδόστρωμα, στο δρόμο Ιεράπετρας Παχειάς  Άμμου, κοντά στην Επισκοπή. Στο δικαστήριο  είχαν παραπεμφθεί αρχικά τέσσερα άτομα, ο οδηγός και ο ιδιοκτήτης του φορτηγού, από το οποίο έπεσαν τα λάδια στον δρόμο καθώς  και δύο αστυνομικοί, οι οποίοι παραπέμφθηκαν με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως επειδή δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα για την αποτροπή του τροχαίου. 
 
Το δικαστήριο πρωτόδικα  είχε απαλλάξει τον οδηγό και είχε εκδώσει καταδικαστική απόφαση για τους άλλους τρεις. Ειδικότερα στον ιδιοκτήτη του φορτηγού επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών και στους δύο αστυνομικούς επιβλήθηκαν 36 μήνες και 10 μήνες αντίστοιχα. Οι ποινές ήταν με αναστολή. 
 
Χθες η  υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό και στο εδώλιο κάθισε και ο οδηγός του φορτηγού καθώς για την απαλλαγή του είχε ασκηθεί έφεση από την αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Δεν κάθισε ωστόσο ο αστυνομικός με την μεγαλύτερη ποινή καθώς λόγω συνταξιοδότησης δεν είχε ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης. 
 
Το δικαστήριο έκρινε ένοχο οδηγό, ιδιοκτήτη και τον νεαρότερο αστυνομικό. Στους δύο πρώτους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 24 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Ο οδηγός, ο οποίος είχε αθωωθεί πρωτόδικα, επέμεινε μέχρι τέλους ότι δεν υπήρξε διαρροή στο όχημα που οδηγούσε. Στον αστυνομικό αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και η ποινή του μειώθηκε στους έξι μήνες, με αναστολή
 
 
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Ραπάνη: