Γαβρόγλου: Μέχρι τον Οκτώβριο το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

11:29 π.μ. - Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018
11:05 π.μ. - Δευ, 07/29/2018
Image: Γαβρόγλου: Μέχρι τον Οκτώβριο το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ

Tον Οκτώβριο θα έχει γίνει γνωστό το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι αλλαγές στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, ανέφερε σε ανακοίνωση του ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου

Για τα ζητήματα βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια τόνισε ότι αναμένει το πόρισμα της Επιτροπής για την μελέτη ζητημάτων ακαδημαϊκής ελευθερίας και ειρήνης.
 
Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει γίνει γνωστό το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και οι αλλαγές στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου.
 
«Είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο και δύσκολο ζήτημα. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι και πιστεύω πριν την έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς θα προχωρήσουμε στις ανακοινώσεις» δήλωσε ο υπουργός. Επιπλέον, για την πορεία υλοποίησης του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση σημείωσε ότι «οι Κασσάνδρες διαψεύστηκαν».
 
Αναφέρθηκε και στις μετεγγραφές φοιτητών, ξεκαθαρίζοντας ότι την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά δεν θα υπάρξουν αλλαγές και σημείωσε ότι θα ισχύσει και η ρύθμιση για τις μετεγγραφές αδελφών.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, έως τον Δεκέμβριο του 2015, λειτουργούσαν 735 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (627 σε πανεπιστήμια και 108 σε ΤΕΙ). Τα 211 χωρίς δίδακτρα ενώ τα 416 με δίδακτρα.
 
Για την επικείμενη ακαδημαϊκή χρονιά, θα υπάρξουν 923 προγράμματα, από τα οποία τα 188 νέα. Σημειώνεται ότι τα δωρεάν μεταπτυχιακά θα είναι 258, ενώ εκείνα με δίδακτρα θα είναι 665.
 
Για τα θέματα βίας και ανομίας στα πανεπιστήμια, ο Γαβρόγλου ανέφερε ότι θα δοθεί την άλλη εβδομάδα στη δημοσιότητα, το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου, με προτάσεις για βελτίωση της κατάστασης στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας.
 
 
thepressproject.gr