Γεννήθηκε το πρώτο μωρό στην Ελλάδα με τρεις βιολογικούς γονείς

5:26 μ.μ. - Δευτέρα, 4 Νοεμβρίου 2019
05:11 μ.μ. - Δευ, 04/26/2019
Image: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό στην Ελλάδα με τρεις βιολογικούς γονείς

Τη δική τους ιστορία έγραψαν γιατροί από την Ελλάδα και την Ισπανία

Που κατάφεραν μέσω της εξωσωματικής γονιμοποίησης να χρησιμοποιήσουν γενετικό υλικό από τρία άτομα, ώστε να ξεπεραστεί πρόβλημα γονιμότητας μιας γυναίκας.
 
Το μωρό είναι αγόρι και γεννήθηκε με βάρος 2,9 κιλά την Τρίτη. Η μητέρα και το παιδί λέγεται ότι είναι πολύ καλά στην υγεία τους.
 
Οι γιατροί κάνουν λόγο για μια επαναστατική «τεχνική» που θα μπορούσε να βοηθήσει στείρα ζευγάρια σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, ορισμένοι εμπειρογνώμονες στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφέρουν ότι η διαδικασία εγείρει ζητήματα ηθικής και δεν θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί.
 
Η πειραματική μορφή της εξωσωματικής γονιμοποίησης χρησιμοποιεί ένα ωάριο από τη μητέρα, σπέρμα από τον πατέρα και ένα ακόμα ωάριο από άλλα γυναίκα, όπως αναφέρει το bbc.
 
Αναπτύχθηκε για να βοηθήσει γυναίκες που πάσχουν από θανατηφόρες ασθένειες τις οποίες μπορεί να κληρονομήσει το μωρό.
 
Ο Δρ Παναγιώτης Ψαθάς, πρόεδρος του Institute of Life στην Αθήνα, δήλωσε: «Το αναφαίρετο δικαίωμα της γυναίκας να γίνει μητέρα με το δικό της γενετικό υλικό έγινε πραγματικότητα».
 
«Είμαστε περήφανοι να ανακοινώσουμε πώς επετεύχθη μία διεθνής καινοτομία στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Πλέον, βρισκόμαστε σε θέση να βοηθήσουμε και άλλες γυναίκες με πολλαπλές αποτυχίες στην εξωσωματική γονιμοποίηση ή σπάνιες γενετικές ασθένειες να αποκτήσουν ένα υγιές παιδί», πρόσθεσε ο κ. Ψαθάς.
 
Η ελληνική ομάδα συνεργάστηκε με το ισπανικό κέντρο Embryotools, το οποίο ανακοίνωσε ότι άλλες 24 γυναίκες συμμετέχουν στη δοκιμή και οκτώ έμβρυα είναι έτοιμα για εμφύτευση.

 
πηγή tvxs.gr