Γιάννης Πλακιωτάκης: Μέσα σε δύο μήνες η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου

9:51 π.μ. - Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020
09:02 π.μ. - Δευ, 03/51/2020
Image: Γιάννης Πλακιωτάκης: Μέσα σε δύο μήνες η εφαρμογή του Μεταφορικού Ισοδύναμου

“Οι νησιώτες διασφαλίζουν τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας” – είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης

“Οι νησιώτες διασφαλίζουν τα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας” – είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, προεδρεύοντας στην ημερίδα για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική και το νησιωτικό χώρο που πραγματοποιείται, σήμερα, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως “έχουμε την υποχρέωση να τους στηρίξουμε, ειδικά αυτές τις δύσκολες και απρόβλεπτες ώρες στη γειτονιά μας”.

Για το μείζον θέμα της εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου, ο κ.Πλακιωτάκης δεσμεύτηκε για εφαρμογή του εντός του επόμενου διμήνου “για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικοτητας” των κρητικων επιχειρήσεων. Ο ίδιος τόνισε ότι “δεν είναι επιδοματικου χαρακτήρα. Οι κρητικές επιχειρήσεις έχουν πολλές δυνατότητες κι εμείς έχουμε την υποχρέωση να τις στηρίξουμε”.

Σκοπός της ημερίδας είναι η ευρεία διαβούλευση και συμμετοχή των φορέων στην υιοθέτηση ενός τεκμηριωμένου σχεδίου στρατηγικής για την ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική και το νησιωτικό χώρο με αφορμή τον σχεδιασμό της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

hxonews

-

Έχουν κληθεί να καταθέσουν τις απόψεις τους οι βουλευτές της Κρήτης, στελέχη της Περιφέρειας, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και οι εκπρόσωποι των τοπικών επιμελητηρίων, ενώσεων και φορέων.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, η Προϊσταμένη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του ΥΝΑΝΠ κυρία Αθηνά Φωκά. Συντονιστής της ημερίδας είναι ο Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης.

Πηγή:cretalive.gr