Γώγος: Ανησυχία για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - Πότε θα σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων

9:34 π.μ. - Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020
09:07 π.μ. - Τετ, 08/34/2020
Image: Γώγος: Ανησυχία για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - Πότε θα σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων

Τα δεδομένα στα σύνορα της Ελλάδας, όσον αφορά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, είναι ανησυχητικά, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ

«Σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, υπάρχει πρόβλημα με έξαρση κρουσμάτων και αν συνεχιστεί η κατάσταση και αυξηθεί η επιδημιολογική καμπύλη θα έχουμε θέμα. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να σκεφτούμε το κλείσιμο των συνόρων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος.

Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει στη Σερβία, κάτι που ευτυχώς έγινε αντιληπτό εγκαίρως στην Ελλάδα και πήραν μέτρα, τόνισε ο κ. Γώγος. «Οι πιο κοντινές χώρες σε εμάς είναι οι πιο επικίνδυνες».

Από την Αλβανία, επίσης, έχουν μπει άνθρωποι που βρέθηκαν θετικοί, ωστόσο ο καθηγητής δεν πιστεύει ότι θα φτάσουμε στο σημείο να κλείσουμε τελείως τα χερσαία σύνορα.

Όσοι εντοπίζονται θετικοί μπαίνουν σε καραντίνα, κάτι που μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα στην περίπτωση που μεγάλος αριθμός επισκεπτών χρειαστεί να μπει σε καραντίνα ή να νοσηλευτεί στην χώρα μας.

Όοσν αφορά τα πανηγύρια, τόνισε ότι ή πρέπει να απαγορευτούν ή να υπάρχει επιτήρηση και οι εκδηλώσεις θα πρέπει να γίνονται με βάση τις οδηγίες.

Για τα νεότερα στοιχεία ο κ. Γώγος είπε ότι ο ιός μεταδίδεται και από τον αέρα, όπως ανακοίνωσε και ο ΠΟΥ. «Παγκοσμίως βρισκόμαστε ή πλησιάζουμε στην κορύφωση της πανδημίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

dikaiologitika.gr