Η Hazera Hellas πολύ κοντά σε υβρίδιο ανθεκτικότητας στην ίωση της καστανής ρυτίδωσης

10:51 π.μ. - Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020
10:07 π.μ. - Πέμ, 23/51/2020
Image: Η Hazera Hellas πολύ κοντά σε υβρίδιο ανθεκτικότητας στην ίωση της καστανής ρυτίδωσης

Αποκλειστικές ειδήσεις στον Ηχώ 99,8 από τον Πέτρο Καρκατσέλη Γενικό Διευθυντή της Hazera Hellas S.A

Ο ιός της καστανής ρυτίδωσης της τομάτας έχει κάνει την εμφάνισή του στη χώρα μας, και στην Ιεράπετρα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 2 κρούσματα. Οι συνέπειες είναι άμεσες και σοβαρές και προκαλούν οικονομική ζημία στον παραγωγό. Αυτό καθιστά αναγκαιότητα τη λήψη όλων των απαραίτητων προληπτικών μέτρα υγιεινής, όσο κι εκείνες του κορωνοϊού Covid-19.

Ο κ. Πέτρος Καρκατσέλης Γενικός Διευθυντής της Hazera Hellas S.A μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι είμαστε από τις τελευταίες χώρες που εμφανίστηκε το πρόβλημα, σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές, όπου εμφανίστηκε περίπου πριν τρία χρόνια. Πολλοί, μπορεί να κατηγορούν τις εταιρείες που διαθέτουν σπόρους για την εξάπλωση της ίωσης. Όμως οι μεγάλες και σοβαρές εταιρία δεν θα ρίσκαραν να διαθέσουν προϊόντα, σπόρους μη ελεγμένους, μη πιστοποιημένους. Υπάρχουν βέβαια και σπόροι που διακινούνται με άλλους τρόπους όπως από ηλεκτρονικές παραγγελίες. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι όλα είναι μη ελεγμένα, υπάρχουν όμως ερωτηματικά.

Η Hazera δίνει βαρύτητα στο ερευνητικό κομμάτι και ένα μεγάλο ποσοστό των εργαζομένων της εταιρείας ασχολείται με αυτόν τον τομέα. Μάλιστα είναι πολύ κοντά σε ένα υβρίδιο ανθεκτικότητας στην ίωση της καστανής ρυτίδωσης λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη και άλλους παράγοντες βασισμένους στις ανάγκες της αγοράς

Οι παραγωγοί πάντως από την πλευρά τους θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ζητούν τα φάκελα και έγγραφα πιστοποίησης των προϊόντων που αγοράζουν, να τηρούν κανόνες ατομικής υγιεινής, να μην επιτρέπουν στον κάθε ένα να εισέρχεται στο χωράφι τους, να απολυμαίνουν εργαλεία, να κρατούν το θερμοκήπιο καθαρό.