Η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ για τα εγκαίνια του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Ιεράπετρα

2:05 μ.μ. - Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021
02:07 μ.μ. - Παρ, 02/05/2021
Image: Η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ για τα εγκαίνια του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Ιεράπετρα

Η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ χαιρετίζει τις δράσεις του Πολυδύναμου Κέντρου Περιφέρειας Κρήτης που εδρεύει στον Άγιο Νικόλαο και κορυφώθηκαν το Σάββατο 26 Ιουνίου με την κεντρική εκδήλωση των εγκαινίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ στην Ιεράπετρα

Η ΚΟ Λασιθίου του ΚΚΕ μαζί με τις οργανώσεις της ΚΝΕ, προσπάθησε να συμβάλλει με όλους τους τρόπους στην επιτυχία αυτών των δράσεων, συμμετείχε σε αυτές και την τελευταία μέρα ο γραμματέας της ΚΟΒ Ιεράπετρας, Σπηλιαρώτης Γιώγος, χαιρέτησε στα εγκαίνια της δομής.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται σε μία περίοδο όπου τα στοιχεία Διεθνών Οργανισμών αλλά και τα επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας, αναδείχνουν την άνοδο της χρήσης και της εξάρτησης από ναρκωτικά, τη μείωση της ηλικίας πρώτης επαφής, καθώς και τη διόγκωση του πληθυσμού τοξικοεξαρτημένων.

Η πολιτική όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά είναι αυτή που υπηρετεί την λογική «κόστους-οφέλους» και έχουν ως αποτέλεσμα τα αρνητικά στοιχεία. Υπηρετούν την στρατηγική της μεγιστοποίησης των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και για αυτό το λόγο προωθούν ιδεολογήματα που αθωώνουν τα ναρκωτικά, διαφημίζουν την κάνναβη, πορβάλλουν ως πανάκεια τα υποκατάστατα ηρωίνης, θεωρούν λύση τους Χώρους Εποπτευόμενης χρήσης .

Πιστοί στην στρατηγική της ΕΕ για τα ναρκωτικά, στο όνομα της "μείωσης της βλάβης" έχου βάλει στο στόχαστρο την πρόληψη, την θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη των τοξικοεξαρτημένων. Για αυτό το λόγο όλες οι κυβερνήσεις, τουλάχιστον της τελευταίας δεκαετίας, δίνουν η μία στην άλλη τη σκυτάλλη της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωης των προγραμμάτων πρόληψης και θεραπείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προσπάθεια της αλλοίωσης του χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ και κατ'επέκταση όλων των στεγνών προγραμμάτων. Εμφανίζουν τη χρήση και την τοξικοεξάρτηση ως ένα ιατρικό φαινόμενο για να αποκρύψουν και να αθωώσουν τα πραγματικά αίτια του, ως κοινωνικό πολυπαραγοντικό φαινόμενο που είναι στο DNA του καπιταλιστικού συστήματος

Το ΚΚΕ από θέσεις αρχής, με όλες του τις δυνάμεις στην κοινωνία και το εργατικό-λαϊκό κίνημα διεκδικεί ολοκληρωμένη πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική επανένταξη και έρευνα, λαμβάνοντας υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χρήστη σήμερα και τα αιτία που τον έστρεψαν σ’ αυτήν την επιλογή.

Για αυτό το λόγο είναι σημαντική και πολύτιμη η ύπαρξη και στήριξη Κέντρου στεγνών προγραμμάτων όπως το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη και εδώ στο Λασίθι, στην Ιεράπετρα.

Η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενάντια σε κάθε μορφή εξάρτησης, που ναρκώνει την ψυχή και το μυαλό των νέων ανθρώπων, πρώτιστα είναι πάλη ενάντια στο σύστημα που τα θρέφει και τα συντηρεί. Είναι πάλη ενάντια στο σύστημα που θέλει τους νέους ανθρώπους στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής.

Το ΚΚΕ στηρίξε και στηρίζει τον αγώνα των ίδιων των συλλόγων οικογένειας του ΚΕΘΕΑ, εργατικών σωματείων, συνδικαλιστικών και άλλων μαζικών φορέων του κινήματος για την διαφύλαξη του χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ, αλλά και για την ενίσχυση της δράσης του με νέες μονάδες, όπως αυτή στο νομό Λασιθίου. Αυτός ο αγώνας είναι που πρέπει να συνεχίσει και να ενισχυθεί ώστε οι δομές να λειτουργούν με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και με μονιμοποίηση όσων εργάζονται με ελαστικές σχέσεις εργασίας, με ενίσχυση των ψυχοδιαγνωστικών κέντρων, καθώς και για πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό συνολικά των «στεγνών» προγραμμάτων.

Το ΚΚΕ, στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις των αγώνα για μια κεντρικά σχεδιασμένη, δημόσια και δωρεάν για όλους αντι-ναρκωτική πολιτική, στραμμένη στις αιτίες του φαινομένου στις δοσμένες κοινωνικές και οικονομικές σχέσεις και όχι μια αποσπασματική διαχείριση του προβλήματος που έχουμε τις τελευταίες δεκαετίες.

Η ΚΟ Λασιθίου καλεί όλες τις νέες και νέους που πειραματίζονται με τα ναρκωτικά, τις οικογένειες τους, τους εργαζόμενους στην πρόληψη και τη θεραπεία, όλους όσοι βιώνουν το κοινωνικό αυτό πρόβλημα από «πρώτο χέρι», να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στην πάλη για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά.