Η Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Λασιθίου -ΣΥΝ.Ε.Κ. για το άνοιγμα των σχολείων και την προστασία της δημόσιας υγείας

1:23 μ.μ. - Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021
01:09 μ.μ. - Τρί, 14/23/2021
Image: Η Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Λασιθίου -ΣΥΝ.Ε.Κ. για το άνοιγμα των σχολείων και την προστασία της δημόσιας υγείας

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση της

Ανακοίνωση για το άνοιγμα των σχολείων και την προστασία της δημόσιας υγείας εξέδωσε η Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών Λασιθίου -ΣΥΝ.Ε.Κ. στην οποία αναφέρεται:

"Μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, τα σχολεία ανοίγουν όπως ακριβώς έκλεισαν χωρίς τα απαραίτητα μέτρα υγειονομικής θωράκισης με μετακύλιση στην ατομική ευθύνη εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών.

Τα σχολεία ανοίγουν για την νέα χρονιά με όπλο και το εμβόλιο, που αποτελεί μια σπουδαία ανακάλυψη της επιστήμης για την ανθρωπότητα.

Όμως δεν αρκεί μόνο το εμβόλιο για την υγειονομική θωράκιση. Ειδικά στα σχολεία πού το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης των μαθητών είναι χαμηλό, πρέπει όλοι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα από την αρχή της πανδημίας είχε απαιτήσει να υλοποιηθούν επιπλέον μέτρα προστασίας σύμφωνα και με τους ειδικούς επιστήμονες έκτος του εμβολίου και της μάσκας. Δηλαδή περισσότερα μέτρα υγιεινής, τήρηση των αποστάσεων και δωρεάν διαγνωστικά τεστ για όλους.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Παιδείας δια της κ. Κεραμέως, εν μέσω του 4ου πανδημικού κύματος, αντί να εφαρμόζει απαρέγκλιτα τα επιπλέον σημαντικά μέτρα, στοιβάζει στις τάξεις 25 – 27 μαθητές, μετακυλίει το κόστος των τεστ στους εργαζόμενους και προσλαμβάνει συμβασιούχους εργαζόμενους / -ες, που δεν επαρκούν, στην καθαριότητα με μειωμένο ωράριο. Επιπλέον το νέο μέτρο της αναστολής λειτουργίας τμήματος μόνο εάν νοσήσει το 50% συν ένα των παιδιών, βάζει σε κίνδυνο την υγεία της σχολικής κοινότητας, όταν ένα άτομο που νοσεί μπορεί να κολλήσει άλλα δέκα.

Καλούμε λοιπόν την πολιτεία να μεριμνήσει για την διενέργεια των απαραίτητων διαγνωστικών τεστ με ευθύνη του ΕΟΔΥ σε όλους δωρεάν.

Ναι στον εμβολιασμό – όχι στην υποχρεωτικότητα. Καμία αναστολή εργασίας – απόλυση.

15 μαθητές ανά τάξη, προσλήψεις εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες. Μόνιμους διορισμούς προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία.

Πραγματική και ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ με μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, μονιμοποίηση συμβασιούχων. Ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, των Νοσοκομείων, αύξηση των ΜΕΘ και επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας για την ανάσχεση της πανδημίας.

Έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε την υγεία, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και τα εργασιακά δικαιώματα."