Η Syngenta για την ίωση καστανής ρυτίδωσης - Με αυστηρά πρωτόκολλα φυτοϋγείας από την σποροπαραγωγή έως τον παραγωγό

12:06 μ.μ. - Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2020
12:07 μ.μ. - Τετ, 22/06/2020
Image: Η Syngenta για την ίωση καστανής ρυτίδωσης - Με αυστηρά πρωτόκολλα φυτοϋγείας από την σποροπαραγωγή  έως τον παραγωγό

Ο Γιώργος Κοντοσφύρης διευθυντής πωλήσεων κηπευτικών της Syngenta στον Ηχώ 99,8

Σχετικά με τον ιό της Καστανής Ρυτίδωσης των καρπών Τομάτας μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο κ. Γιώργος Κοντοσφύρης διευθυντής πωλήσεων κηπευτικών της Syngenta. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα των ελέγχων των σπόρων που θα πρέπει να γίνεται σε κάθε παρτίδα σύμφωνα με όσα προβλέπονται ευρύτερα, πλέον των οδηγιών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μια τακτική που η Syngenta ακολουθεί από την σποροπαραγωγή εως τον παραγωγό με στόχο την παραγωγή και διάθεση ποιοτικών προϊόντων .

Εξήγησε ότι μετάδοσή του ιού σε μια περιοχή ή μια καλλιέργεια μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους οπότε είναι ιδιαίτερα σημαντικό η λήψη προληπτικών μέτρων. Συστήνονται λοιπόν μεταξύ άλλων η χρησιμοποίηση υγιούς σπόρου που να συνοδεύεται από το φυτοϋγειονομικό διαβατήριο το οποίο οι παραγωγοί οφείλουν να διατηρούν. Συχνός έλεγχος για τυχόν εμφάνιση συμπτωμάτων, τακτική απολύμανση εργαλείων, χρήση καθαρών ειδών ατομικής προστασίας, γάντια, καθαρά ρούχα, παπούτσια κλπ. προσοχή στο ποιοι και πως μετακινούνται μέσα στο θερμοκήπιο, στην απολύμανση των χώρων εσωτερικά και εξωτερικά του θερμοκηπίου κ.α.

Σε κάθε περίπτωση οι παραγωγοί να εμπιστεύονται τους εκάστοτε ειδικούς προκειμένου να τους δίνουν τις ανάλογες οδηγίες κάθε φορά. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας κ. Γαϊτάνης Γιάννης.