Η τεχνολογία της gaiasense στην καλλιέργεια της ελιάς

1:11 μ.μ. - Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2021
01:07 μ.μ. - Παρ, 02/11/2021
Image: Η τεχνολογία της gaiasense στην καλλιέργεια της ελιάς

Ο εμπορικός διευθυντής Γ. Παπαδήμας στον Ηχώ 99,8

Χρήσιμες πληροφορίες για το σύστημα gaiasense, μια ελληνική καινοτομία που παντρεύει τις τεχνολογίες πληροφορικής με την αγρονομική επιστήμη με έναν ολιστικό τρόπο, δίνει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο εμπορικός διευθυντής κ. Παπαδήμας. 

Το gaiasense αποτελεί ένα πολυδιάστατο, ολοκληρωμένο σύστημα υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας, ενισχύει και βελτιστοποιεί τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και εφαρμογών ακριβείας στις αγροτικές καλλιέργειες όσο μικρού ή μεγάλου μεγέθους και αν είναι αυτές. Συλλέγει δεδομένα από το χωράφι, το δορυφόρο, τον επιστήμονα και τον αγρότη, και δίνει τα εργαλεία στο γεωργικό σύμβουλο, τον ερευνητή και τον αγρότη για να αξιοποιήσουν κάθε δυνατότητα να βγει καλύτερο, περισσότερο και οικονομικότερο γεωργικό προϊόν από την Ελληνική γη. 

Η εφαρμογή του συστήματος που εγκαθίσταται στο κινητό τηλέφωνο περιλαμβάνει διάφορα επίπεδα gaiasense 1, 2,3 . Δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησης δεικτών που σχετίζονται με μετεωρολογικά δεδομένα , την εδαφική καταλληλότητα, τους υδατικούς δείκτες, κλπ οπότε προκύπτουν σημαντικά στοιχεία, εξειδικευμένα για κάθε παραγωγό, για τις ενέργειες  που θα πρέπει να κάνουν για να προστατεύσουν  την καλλιέργειά τους.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του κ. Παπαδήμα που κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην καλλιέργεια της ελιάς. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα gaiasense.gr/app