Η επανένταξη στο 6ο Συνέδριο "Επ΄ αρωγή"

8:41 π.μ. - Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2016
08:06 π.μ. - Πέμ, 30/41/2016
Image: Η επανένταξη στο 6ο Συνέδριο "Επ΄ αρωγή"

Η υπουργός Θεανώ Φωτίου κηρύσσει σήμερα την έναρξη των εργασιών στον Άγιο Νικόλαο.

 
H Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, κηρύσσει σήμερα την έναρξη του 6ου Συνεδρίου «Επ΄ αρωγή», το οποίο διοργανώνει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης, στο ξενοδοχείο «Miramare», στον Άγιο Νικόλαο.
 
Ο Πρόεδρος του Κέντρου  Σταύρος Καναβάκης δήλωσε ότι «το φετινό συνέδριο θα ασχοληθεί με ένα πολύ σοβαρό θέμα όπου θα εστιαστεί και το μέλλον της Πρόνοιας στη χώρα μας», το οποίο εξήγησε είναι η επανένταξη.  « Πρόνοια δεν είναι μόνο τα επιδόματα και η περίθαλψη ευάλωτων ομάδων πληθυσμού σε ιδρύματα, αλλά και να δώσουμε μια προοπτική για την επανένταξη στην κοινωνία, μια ευκαιρία να φτιάξουν οι άνθρωποι τις ζωές τους, γιατί η λεγόμενη ιδρυματοποίηση δημιουργεί πάρα πολλά προβλήματα.»
 
Όπως είπε ο κ. Καναβάκης, σε δηλώσεις του στην Ανατολή,  «οι συζητήσεις που θα γίνουν στο συνέδριο θα φωτίσουν πτυχές για το πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο πράξη. Ο πρακτικός τρόπος αποϊδρυματοποίησης,  που έχει ήδη ξεκινήσει και γίνεται πράξη, είναι το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» που παρέχει στήριξη σε ανθρώπους οι οποίοι μένουν στα σπίτια τους. Στα Χανιά υπάρχει μια καταπληκτική Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, όπου οι φιλοξενούμενοι απολαμβάνουν υπηρεσίες υψηλής κατηγορίας ξενοδοχείου, γεγονός που τους ενισχύει και ψυχολογικά».