Η ιστορία του Βαγγέλη Γιακουμάκη έγινε επεισόδιο σε τηλεοπτική σειρά

9:17 π.μ. - Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018
09:11 π.μ. - Τρί, 13/17/2018
Image: Η ιστορία του Βαγγέλη Γιακουμάκη έγινε επεισόδιο σε τηλεοπτική σειρά

Η μεταφορά της υπόθεσης στη μικρή οθόνη έχει - όπως είναι εύλογο - αρκετά σημαντικές διαφορές

Στην τηλεόραση μεταφέρθηκε - με αρκετές διαφορές - η πολύκροτη υπόθεση του αδικοχαμένου Ρεθυμνιώτη σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο γνωστός Έλληνας σκηνοθέτης Πάνος Κοκκινόπουλος εμπνεύστηκε - όπως όλα δείχνουν - το 3ο επεισόδιο της νέας του τηλεοπτικής σειράς από την υπόθεση που πριν από τρεισήμισι χρόνια είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.
 
Ωστόσο, η μεταφορά της υπόθεσης Γιακουμάκη στη μικρή οθόνη έχει - όπως είναι εύλογο - αρκετά σημαντικές διαφορές από την τραγική ιστορία που “σημάδεψε” όλους τους Κρητικούς, το 2015.
 
Το 3ο επεισόδιο της σειράς του Πάνου Κοκκινόπουλου “Ου φονεύσεις” έχει τον τίτλο “Αγέλη”. Πρωταγωνιστικό ρόλο σ' αυτό έχει μια νεαρή κοπέλα, η οποία έφυγε από το χωριό της και την οικογένειά της για να σπουδάσει. Η πρωταγωνίστρια μένει σε φοιτητική εστία μαζί με μια συμφοιτήτριά της, η οποία είναι και η μοναδική της παρέα. Η πρωταγωνίστρια ερωτεύεται τελικά τη συγκάτοικό της, με αποτέλεσμα οι δυο τους να... συνευρεθούν ερωτικά.
 
Η ερωτική συνεύρεση μεταξύ των δύο νεαρών γυναικών, ωστόσο, δεν έμεινε κρυφή από τους υπόλοιπους συμφοιτητές τους. Ως αποτέλεσμα η πρωταγωνίστρια γίνεται δέκτης άγριου bullying στη σχολή της. Τελικά, η πρωταγωνίστρια, μη αντέχοντας άλλο την κατακραυγή που δέχεται από τους συμφοιτητές της, αποφασίζει να κόψει το νήμα της ζωής της: Αφήνει μήνυμα στη συγκάτοικό της και αυτοκτονεί σε ένα δασάκι κοντά στη σχολή της.
 
Όπως είναι προφανές, υπάρχουν σημαντικές διαφορές από την υπόθεση Γιακουμάκη: Ο ήρωας της μικρής οθόνης είναι γυναίκα και όχι άνδρας, ενώ η πρωταγωνίστρια του Κοκκινόπουλου δέχεται bullying εξαιτίας της προτίμησής της προς το ίδιο φύλο και όχι επειδή είναι απόμακρη και ευαίσθητη (όπως συνέβη στην περίπτωση του αδικοχαμένου Βαγγέλη). Εντούτοις, η πλοκή της ιστορίας που μεταφέρθηκε στη σειρά “Ου φονεύσεις” του Πάνου Κοκκινόπουλου παρουσιάζει σημαντικές ομοιότητες με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ας σημειωθεί ότι το επίμαχο επεισόδιο προβλήθηκε πριν από λίγα 24ωρα από τηλεοπτικό σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας.
 
 
neakriti.gr