Η Νέα Δημοκρατία κλείνει 44 χρόνια από την ίδρυσή της

8:47 π.μ. - Τρίτη, 10 Απριλίου 2018
08:04 π.μ. - Τρί, 10/47/2018
Image: Η Νέα Δημοκρατία κλείνει 44 χρόνια από την ίδρυσή της

Στο Μουσείο Μπενάκη θα γιορτάσει τα 44α γενέθλιά της η Νέα Δημοκρατία το απόγευμα της Πέμπτης

Τα 44α γενέθλιά της γιορτάζει η Νέα Δημοκρατία το απόγευμα της Πέμπτης, στο Μουσείο Μπενάκη, με μια μεγάλη πολιτική εκδήλωση στην οποία το «παρών» θα δώσει όλη η ΝΔ! Στόχος της γαλάζιας παράταξης μέσα από αυτή την πανηγυρική εκδήλωση είναι να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα συσπείρωσης, ενότητας, αλλά και ανοίγματος στην κοινωνία και σε πολίτες προερχόμενους από άλλους πολιτικούς χώρους, καθώς τους επόμενους μήνες ακολουθούν πολλές και σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις.
 
Στο Μουσείο Μπενάκη, αύριο, θα βρεθούν όλοι οι πρώην Πρωθυπουργοί και Πρόεδροι του Κόμματος, οι πρώην Γραμματείς της Πολιτικής Επιτροπής νέα, αλλά και ιστορικά στελέχη της Παράταξης. Πιο αναλυτικά, ανάμεσα στους περίπου 800 προσκεκλημένους θα βρίσκονται οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του Κόμματος και οι Γραμματείς του κόμματος, όπως ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Λευτέρης Ζαγορίτης, μέλη του «Συνδέσμου ‘74» που ιδρύθηκε από ιστορικά στελέχη της ΝΔ το 2000, όπως ο Αντώνης Σγαρδέλης, ο Θεόδωρος Μπεχράκης, ο Στέργιος Τσίφτης κ.α. και, επίσης, πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ, πρώην βουλευτές και υπουργοί του κόμματος που έχουν καταγράψει μεγάλη κομματική διαδρομή, όπως ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, η Μαριέττα Γιαννάκου, η Άννα Ψαρούδα-Μπενάκη κ.α.
 
Ανάμεσά τους και το νέο «αίμα» της παράταξης από την ΔΑΠ και την ΟΝΝΕΔ, αλλά και μέλη του Μητρώου στελεχών που αποτελούν την έμπρακτη ανανέωση του κόμματος και την προσέλκυση προσώπων από την κοινωνία. Ακόμη, το «παρών» θα δώσουν και μέλη του Ιδρύματος Καραμανλή και του Ιδρύματος Μητσοτάκη και στελέχη του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων. Καραμανλής.
 
Η συνύπαρξη του «παλιού» με το «νέο», αποτελεί την αποτύπωση της συνέχειας της κεντροδεξιάς παράταξης, αλλά και της «πανστρατιάς» στην οποία κάλεσε τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη.
 
Η ΝΔ 44 χρόνια μετά τη ίδρυσή κι έχοντας πλέον καθιερωθεί ως ένα από τα πιο ιστορικά κόμματα του τόπου, έχει θέσει ως βασικό της στόχο, να παραμένει ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, προσηλωμένο, πάντα, στις αρχές και στις αξίες, τις ιδεολογικές και πολιτικές νόρμες, πάνω στις οποίες πορεύτηκε διαχρονικά η παράταξη που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
 
Κεντρικό μήνυμα των γενεθλίων είναι η σύνθεση της ιστορικής συνέχειας και των διαχρονικών ιδεών που αποτελούν οδηγό της παράταξης και η συνέχιση της εξέλιξης και της ανανέωσης των τελευταίων χρόνων, τόσο σε προγραμματικό λόγο όσο και σε πρόσωπα...!
 
 
 
Λ. Αυγενάκης: «Η Ν.Δ. πιστή στις αρχές και τις αξίες εισήλθε σε μία νέα εποχή»
 
Για την 44η επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ κ. Λ. Αυγενάκης δήλωσε:
 
«Η Νέα Δημοκρατία είναι η μεγάλη, δημοκρατική, λαϊκή παράταξη του τόπου, που κατοχύρωσε δημοκρατικές ελευθερίες και κατήργησε αποκλεισμούς. Η παράταξη που ένωσε τους Έλληνες και καθιέρωσε την Ελλάδα ως ένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος.
 
Η Νέα Δημοκρατία παραμένοντας πάντα πιστή στις αρχές και τις αξίες της, τα τελευταία τρία χρόνια με αρχηγό τον Κ. Μητσοτάκη, εισήλθε σε μια νέα εποχή. Εξελίχθηκε σε ένα σύγχρονο, συμμετοχικό, ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα που ακούει κι ενδυναμώνει τη φωνή του κάθε πολίτη που θέλει να παράξει πολιτική.
 
Με αφετηρία την ιστορία και τις αρχές της Νέας Δημπκρατίας, όλοι μας ενωμένοι θα οδηγήσουμε την Παράταξη, στις μεγάλες στρατηγικές επιλογές του μέλλοντος, εκφράζοντας γνήσια το αίτημα για ένα άλμα πιο μεγάλο από την φθορά της εποχής. Το αξίζουμε. Και θα το πετύχουμε όλοι μαζί».
 
 
 
Βαγγέλης Καρκανάκης: «Για μια υπερήφανη και ευημερούσα Ελλάδα!»
 
«Η Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας ανήκει στη μεγάλη πολιτική οικογένεια των κεντροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης, σταθερά προσηλωμένη στις αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης και ευημερίας, με πλούσια ιστορική παρακαταθήκη κι ένα τεράστιο ιστορικό μέγεθος.
 
Η  Νέα Δημοκρατία ζητά για την πραγματοποίηση των σκοπών της την συνεργασία του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα της νέας γενιάς.
 
Μια Ελλάδα που πιστεύει και επενδύει στα παιδιά της. Μια κοινωνία δίκαιη και αξιοκρατική, που δίνει ίσες ευκαιρίες χτίζοντας τα θεμέλιά της στη γνώση, στην καινοτομία και στην ανταγωνιστικότητα.
 
Καλούμε σήμερα, 44 χρόνια μετά τη «γέννηση» της Παράταξής μας, όλους εκείνους που συμμερίζονται την αγωνία και τις ελπίδες μας για το μέλλον, όλους εκείνους που διακαίονται από το πόθο μιας πολιτικής αναγέννησης, να συστρατευθούν μαζί μας.
 
Και απευθυνόμαστε ιδιαίτερα προς τους νέους, τους καλούμε να αποτελέσουν την πρωτοπορία σε αυτήν την εξόρμηση της εθνικής δημιουργίας. Για μια υπερήφανη και ευημερούσα Ελλάδα!».
 
 
 
Βασίλης Βαρούχας: «Οι ιδέες της Ν.Δ. 44 χρόνια εκφράζουν την ελληνική κοινωνία»
 
Δήλωση Αντιπροέδρου ΝΟΔΕ Βασίλη Βαρούχα: «Σήμερα επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας απέναντι στους Έλληνες πολίτες για ελευθερία, Δημοκρατία, κοινωνικής δικαιοσύνη και ευημερία»
 
«Οι ιδέες της Νέας Δημοκρατίας, εδώ και 44 χρόνια εκφράζουν αυθεντικά την ελληνική κοινωνία. Είναι μια ανθρωποκεντρική ιδεολογία. Είναι οι ιδέες του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού ο οποίος αποτολμά σύνθεση του κοινωνικού και του προσωπικού και αποτελεί «χρυσή τομή» του συλλογικού και του ατομικού.
 
Η Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας συγκροτείται από έμπειρες και υγιείς, αλλά και από νέες προοδευτικές και ριζοσπαστικές πολιτικές δυνάμεις συντονισμένες στον ίδιο σκοπό: Να κάνουν στην Ελλάδα πράξη την επωνυμία της Παράταξης - να δώσουν στη χώρα μια νέα Δημοκρατία.
 
Είναι η πολιτική κίνηση που επιλέγει και συντηρεί από την παράδοση, μόνο όσα ο χρόνος απέδειξε σωστά και χρήσιμα. Και προχωρεί διαρκώς με μεγάλα, τολμηρά αλλά και ασφαλή βήματα στις νέες διαρκώς εξελισσόμενες συνθήκες.
 
Είναι η πολιτική παράταξη  που αγνοεί τις διενέξεις και τους διχασμούς του παρελθόντος - που τόσα δεινά έφεραν στον τόπο μας - και προσανατολίζεται στα ευρύτερα δυνατά σχήματα εθνικής ενότητας.
 
Έχει για βάση την πείρα του παρελθόντος και σαν όραμα ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.
 
Σήμερα στα 44α γενέθλιά μας, ανανεώνουμε τους όρκους μας και επαναβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας απέναντι στους Έλληνες πολίτες για ελευθερία, Δημοκρατία, κοινωνικής δικαιοσύνη και ευημερία».
 
 
 
Λευτέρης Ζερβός για την 44η επέτειο από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας
 
«Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με τον Λαό, την Πατρίδα με τους ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους πολίτες της, την Εθνική Ανεξαρτησία με την Λαϊκή Κυριαρχία, την Πολιτική Ελευθερία με την Έννομη Τάξη και την Κοινωνική Δικαιοσύνη.
 
Συμμετέχουμε ισότιμα σε μια σύγκλιση λαών, εθνικών κρατών, εθνικών πολιτισμών και εθνικών συμφερόντων. Αυτό είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και όχι η ισοπέδωση των διαφορετικών εθνών. Ενωμένη Ευρώπη σημαίνει εθελοντική σύγκλιση με ελευθερία και δημοκρατία, χωρίς απεμπόληση της εθνικής μας ιδιαιτερότητας.
 
Η Νέα Δημοκρατία πιστεύει ότι η Ελλάδα, όχι μόνο δικαιούται, αλλά και μπορεί να εξασφαλίσει την εξέχουσα θέση και την ευτυχία του λαού της μέσα στην Ευρώπη όπου ανήκει, αν επιστρατεύσει όλες τις ικανότητες και αν αξιοποιήσει όλες τις αρετές του λαού της.
 
Με το βλέμμα στο μέλλον και παίρνοντας φόρα από μια αφετηρία που δημιουργήσαμε πριν 44 χρόνια, θέλουμε να αποτελέσουμε το όχημα που θα οδηγήσει την χώρα μας σε μια νέα εποχή ασφάλειας, ευημερίας και προκοπής», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.
 
 
 
neakriti.gr