Η παρουσίαση του SIVANTO prime από την Bayer στην Ιεράπετρα

12:29 π.μ. - Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2018
12:09 π.μ. - Πέμ, 27/29/2018
Image: Η παρουσίαση του SIVANTO prime από την Bayer στην Ιεράπετρα

Η Bayer πρωτοπορεί με το καινοτόμο εντομοκτόνο SIVANTO prime

Ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των παραγωγών διαθέτει η Bayer που πρωτοπορεί για μια ακόμη φορά στο χώρο με το νέο της προϊον SIVANTO prime. Γεωπόνοι και γεωτεχνικοί της Ιεράπετρας είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν για το καινοτόμο εντομοκτόνο σε μια ενημερωτική εκδήλωση που έγινε σε γνωστό κέντρο της περιοχής. Εκ μέρους της εταιρίας παραβρέθηκαν ο κ. Απόστολος Κλοντζάρης γενικός διεύθυντής του Τομέα Επιστήμης Γεωργίας της Bayer για την Ελλάδα και την Κύπρο, ο κ. Μάνος Χαρκιολάκης (Product Manager και υπεύθυνος των δενδροκομικών καλλιεργειών) , ο εμπορικός υπεύθυνος στην Κρήτη κ. Αλέξανδρος Ντιώνιας  , η κα Βάσω Μαυροειδή συντονίστρια Πειραμάτων Αγρού καθώς και ο υπεύθυνος αγρονομικής ανάπτυξης για την Ιεράπετρα κ. Γιώργος Παραουλάκης. Στην παρουσίαση επίσης παραβρέθηκε ο μάνατζερ του προϊόντος σε παγκόσμιο επίπεδο Ceorc Raupach. Εξαιρετική ήταν η παρουσίαση του προϊόντος από τον εντομολόγο Εμμ. Ροδιτάκη ο που συνέβαλε στην έρευνα για την παραγωγή του SIVANTO prime.
 
Η Bayer πρωτοπορεί με το καινοτόμο εντομοκτόνο SIVANTO prime!

 
Η Bayer, για άλλη μια φορά πρωτοπορεί, προσφέροντας στον Έλληνα παραγωγό (πρώτη έγκριση στην Ν. Ζώνη της Ε.Ε.) ένα νέο σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των δύσκολων εχθρών.
 
Πρόκειται για το SIVANTO® prime,  ένα καινοτόμο διασυστηματικό εντομοκτόνο, με νέα δραστική ουσία από καινούρια χημική ομάδα, για τον αποτελεσματικό έλεγχο των μυζητικών εντόμων. Η Bayer ανέπτυξε το SIVANTO® prime με στόχο να ικανοποιεί τις ανάγκες της σύγχρονης γεωργίας και ταυτόχρονα τις αυστηρές απαιτήσεις, ως προς τον σεβασμό στο περιβάλλον, την εκλεκτικότητα στους στόχους και τη βιώσιμη διαχείριση της καλλιέργειας.
 
Η δραστική ουσία του SIVANTO® prime ονομάζεται flupyradifurone και είναι εμπνευσμένη από την φυσική ουσία στεμοφολίνη, ουσία η οποία απομονώθηκε από το Stemona japonica, ένα φαρμακευτικό φυτό που συναντάται κυρίως στην Νοτιοανατολική Ασία.
 
Καθώς το μοναδικό ενεργό σύστημα του flupyradifurone είναι διαφορετικό από αυτό των νεονικοτινοειδών και των σουλφοξαμινών, κατατάσσεται σε νέα χημική ομάδα, τις βουτενολίδες, δίνοντας έτσι την δυνατότητα ελέγχου ορισμένων πληθυσμών εντόμων ανθεκτικών στα άλλα εντομοκτόνα.
 
Η ταχύτατη αρχική δράση του οδηγεί σε άμεση διακοπή της μύζησης χυμών από τα έντομα, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στον αποτελεσματικό έλεγχο των φορέων των ιώσεων (π.χ. αλευρώδεις), καθώς και στον περιορισμό της εξάπλωσής τους.
 
Επίσης, δεν βλάπτει τις μέλισσες και τους βομβύνους, επιτρέποντας έτσι ένα ευρύ χρονικό παράθυρο εφαρμογής, ακόμα και κατά την περίοδο της ανθοφορίας, ενώ χαρακτηρίζεται από εκλεκτικότητα στα σημαντικότερα είδη ωφελίμων εντόμων που συμμετέχουν σε ολοκληρωμένα προγράμματα διαχείρισης καλλιεργειών.
 
 
Στο φάσμα δράσης του SIVANTO® prime περιλαμβάνονται οι αφίδες, οι αλευρώδεις, τα τζιτζικάκια και ορισμένα κοκκοειδή. Στην Ελλάδα εγκεκριμένες καλλιέργειες είναι τα σολανώδη και κολοκυνθοειδή υπαίθρου και θερμοκηπίου, το αμπέλι, ο καπνός, τα μηλοειδή, το μαρούλι υπαίθρου και τα καλλωπιστικά, η φράουλα, τα σμέουρα και τα βατόμουρα θερμοκηπίου.
 
Τo SIVANTO® prime, με τις εξαιρετικές ιδιότητες που το χαρακτηρίζουν, προσφέρει στον παραγωγό  έναν περισσότερο βιώσιμο, υπεύθυνο και εύκολο τρόπο διαχείρισης της καλλιέργειάς του.
DSCN3378

DSCN3379

DSCN3380

DSCN3381

DSCN3383

DSCN3384

DSCN3385

DSCN3386

DSCN3387

DSCN3391

DSCN3392

DSCN3393

DSCN3394

DSCN3395

DSCN3396

DSCN3397

DSCN3398

DSCN3399

DSCN3400

DSCN3401

DSCN3402

DSCN3403

DSCN3404

DSCN3405

DSCN3410

DSCN3411


DSCN3412

DSCN3415

DSCN3419

 
 
με πληροφορίες από blog.farmacon.gr