Ηράκλειο: Αντιεξουσιαστές χτύπησαν τον Σπυρόπουλο της Χρυσής Αυγής

4:47 μ.μ. - Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018
04:01 μ.μ. - Πέμ, 25/47/2018
Image: Ηράκλειο: Αντιεξουσιαστές χτύπησαν τον Σπυρόπουλο της Χρυσής Αυγής

Τζιπ κινήθηκε με ταχύτητα μέσα στην πορεία διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας

Επεισόδια διαδραματίστηκαν το μεσημέρι στο κέντρο του Ηρακλείου με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για συμπλοκή αντιεξουσιαστών με Χρυσαυγίτες.
 
Όλα συνέβησαν την ώρα που συνεδρίαζε το περιφερειακό συμβούλιο Κρήτης. Στην έναρξη της συνεδρίασης παραβρέθηκε ολιγάριθμη ομάδα της παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Κρήτη» -σημ. η περιφερειακή παράταξη της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη-  υπό τον Περιφερειακό Σύμβουλο Γιώργο Σπυρόπουλο όπου ανήρτησαν πανό και ο ίδιος τοποθετήθηκε για το θέμα της χρήσης του ονόματος "Μακεδονία" από την ΠΓΔΜ. Μετά την τοποθέτησή του ο ίδιος και οι φίλοι της παράταξης αποχώρησαν από την συνεδρίαση. 
 
Ταυτόχρονα στην πλατεία Ελευθερίας ομάδα αντιεξουσιαστών πραγματοποιούσε πορεία στο κέντρο της πόλης διαμαρτυρόμενη για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στο συμβούλιο.
 
Τα πράγματα φαίνεται πώς ξέφυγαν από κάθε έλεγχο, όταν η ομάδα των αντιεξουσιαστών ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τον περιφερειακό σύμβουλο με την Ελληνική Αυγή Κρήτης, Γιώργο Σπυρόπουλο.
 
Τότε οι αντιεξουσιαστές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, του επιτέθηκαν ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να βάλει τάξη.
 
Διερχόμενοι περιστατικοί βλέποντας την συγκεκριμένη συμπλοκή ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ ασθενοφόρο του οποίου παρέλαβε τον κ. Σπυρόπουλο και τον μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Σπυρόπουλος έχει τραυματιστεί ελαφρά.



Ωστόσο, δολοφονική συμπεριφορά έναντι των αντιεξουσιαστών είχε και ο οδηγός ενός πολυτελούς τζιπ, (πιθανώς μέλος της ομάδας των Χρυσαυγιτών) με το οποίο κινήθηκε πάνω στην Πλατεία Ελευθερίας προς τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης, πατώντας γκάζι και περνώντας μέσα από τους διαδηλωτές, χωρίς ευτυχώς να χτυπήσει κάποιον από αυτούς. Για το περιστατικό έγινε καταγγελία στις αστυνομικές αρχές (αστυνομικοί βρίσκονταν και μπροστά στο συμβάν) ενώ τα στοιχεία της πινακίδας του τζιπ (μάρκας BMW και χρώματος ασημί) κρατήθηκαν ώστε να υποβληθεί και μήνυση.
 
Κατά του συγκεκριμένου οχήματος οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να το σταματήσουν. 
 

 
Πηγή: cretapost.gr, efsyn.gr