Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές σήμερα στην Κρήτη - Πότε επιστρέφει ο χειμώνας

7:17 π.μ. - Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022
07:01 π.μ. - Πέμ, 20/17/2022
Image: Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές σήμερα στην Κρήτη - Πότε επιστρέφει ο χειμώνας

Άνοδος της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τοπικές βροχές στα πεδινά και ημιορεινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής και νότιας χώρας σήμερα Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου - Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός στην Κρήτη

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Μανόλη Λέκκα, ενώ θα αναπτυχθούν λίγες κατά τόπους νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί έως και νότιοι στα ανατολικά με την ένταση τους να κυμαίνεται στα 3 και τοπικά 4 μποφόρ και στα δυτικά θα φτάνουν τα 4 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το πρωί θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα γύρω στους 10 με 12 βαθμούς θα είναι η ελάχιστη - για τις αστικές περιοχές - και χαμηλότερη θα είναι στα ορεινά. Οι μέγιστες τιμές θα κυμανθούν στους 14 με 15 βαθμούς κατά μέσο όρο.

Ο καιρός, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο δεν θα παρουσιάσει μεταβολή την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου. Οι άνεμοι θα εξακολουθούν να πνέουν νοτιοδυτικοί έως και νότιοι με την ένταση τους, όμως, να είναι λίγο πιο ενισχυμένη και σε βόρειες περιοχές όπως και στο Ηράκλειο στα βόρεια, στο Ρέθυμνο και στο νομό Λασιθίου η ένταση τους θα φτάνει τα 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ της Παρασκευής αναμένεται εξασθένιση.

Σύμφωνα με την πρόγνωση αναμένονται κάποια τοπικά φαινόμενα ιδίως όμως σε νότιες και δυτικές περιοχές της Κρήτης, κάποιες βροχοπτώσεις οι οποίες όμως δεν αναμένεται αν είναι ιδιαίτερα έντονες, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα κάνουν την εμφάνισή τους μόνο κάποιες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σχεδόν στα ίδια επίπεδα.

Το Σάββατο αναμένεται το ψυχρό κύμα που σταδιακά θα επηρεάσει και το νησί, ενδεχομένως όχι από το πρωί, αλλά σταδιακά κατά την ημέρα του Σαββάτου, με χαρακτηριστικά ψύχους. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική μείωση, ενώ αναμένονται και βροχές, οι οποίες θα είναι σημαντικές κατά τόπους σε ολόκληρο το νησί. Από το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται να εκδηλωθούν χιονοπτώσεις, οι οποίες θα  θα συνεχίσουν μέχρι και τα ξημερώματα της Κυριακής.

hxonews

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Πέμπτη

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στο Αρκαλοχώρι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και μόνο αργά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες θα επικρατήσουν έως και αργά το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου, αρχικά προβλέπεται ηλιοφάνεια, κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο θα αναπτυχθούν έντονες νεφώσεις και το βράδυ προβλέπεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στις Μοίρες Ηρακλείου προβλέπεται ηλιοφάνεια μέχρι το μεσημέρι από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν έντονες νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθεί ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στα Χανιά, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν έντονες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά Χανίων προβλέπονται έντονες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, νωρίς το βράδυ θα εκδηλωθεί βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις πρωινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοανατολικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος αναμένεται ο καιρός και στο Σπήλι Ρεθύμνου, αρχικά, από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αργά το βράδυ αναμένεται έντονη βροχόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στον Άγιο Νικόλαο, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Αργά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Η ορατότητα, το βράδυ θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στην Σητεία σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Γενικά αίθριος καιρός σε αρκετές περιοχές. Αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 10 με 11 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα

τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από αργά το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθεί κατά τόπους χιονόνερο.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές αρχικά στα νότια αρχικά και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -04 (μείον 4) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Πελοπόννησο όπου θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Στα νησιά του βορεοανατολικού Αιγαίου νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

neakriti.gr