Καιρός: Βροχές και τοπικές καταιγίδες σήμερα στην Κρήτη

7:19 π.μ. - Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022
07:01 π.μ. - Τρί, 18/19/2022
Image: Καιρός: Βροχές και τοπικές καταιγίδες σήμερα στην Κρήτη

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται σήμερα Τρίτη, 18 Ιανουαρίου στην Κρήτη

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, προβλέπονται σήμερα Τρίτη, 18 Ιανουαρίου στην Κρήτη το πρωί, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 Μποφόρ, οι οποίοι γρήγορα θα μεταβληθούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν τοπικά έως τα 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο προβλέπεται άστατος καιρός την Τρίτη, καθώς κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί 4 Μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός στην Αγία Βαρβάρα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και μόνο τις πρωινές ώρες αναμένεται να καθαρίσει λίγο ο ουρανός. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί 3 Μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος θα είναι ο καιρός και στο Αρκαλοχώρι Ηρακλείου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς θα εκδηλωθούν νεφώσεις και θα σημειωθεί ασθενής βροχόπτωση κυρίως τις μεσημεριανές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα νότια τμήματα του νομού και πιο συγκεκριμένα στις Μοίρες Ηρακλείου, κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί 4 Μποφόρ, ενώ αργά το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Οι άνεμοι θα πνέουν 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις προβλέπονται στο Ρέθυμνο την Τρίτη σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τις μεσημεριανές ώρες θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Βροχερός προβλέπεται ο καιρός στο Σπήλι Ρεθύμνου σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 Μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Χειμωνιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού στα Ανώγεια Ρεθύμνου, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς θα αναπτυχθούν έντονες νεφώσεις και θα βρέξει. Αργά το απόγευμα προβλέπεται χιονόνερο και το βράδυ χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί 3 Μποφόρ, αργά το μεσημέρι ωστόσο θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Έντονες νεφώσεις προβλέπονται στα Χανιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ τις πρωινές ώρες προβλέπονται και διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ενώ το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά Χανίων προβλέπεται αρχικά συννεφιά με διαστήματα ηλιοφάνειας. Από το μεσημέρι τα σύννεφα θα πυκνώσουν και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί ασθενείς. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 4 Μποφόρ.

Στα Φαλάσαρνα Χανίων προβλέπεται αρχικά ασθενής βροχή, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα επικρατήσουν έντονες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο προβλέπονται έντονες νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας το πρωί, από το μεσημέρι τα σύννεφα θα πυκνώσουν και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί αρχικά 4 Μποφόρ, ενώ το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στην Σητεία την Τρίτη. Πιο αναλυτικά, αρχικά προβλέπεται ηλιοφάνεια, νωρίς το μεσημέρι θα συννεφιάσει και προβλέπονται βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - βορειοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

hxonews

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Λίγα χιόνια στα ορεινά των ηπειρωτικών περιοχών και της Κρήτης.

Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 08 με 10 βαθμούς, στα δυτικά, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 14 με 15 και στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 14 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Στην Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και κατά διαστήματα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 04 έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις το πρωί με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και από τις προμεσημβρινές ώρες γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στην ανατολική Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στις Σποράδες και την ανατολική Θεσσαλία 6 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα το πρωί σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Από το απόγευμα αναμένεται ενίσχυση των ανέμων σε 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, για αύριο, Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθήκων και πιο συγκριμένα λόγω ισχυρών δυτικών ανέμων 4 με 6 που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι και θα ενισχυθούν τοπικά έως 7 Μποφόρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.

Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Τέλος γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

neakriti.gr