Καλά νέα για τον ΒΟΑΚ στο Λασίθι - Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για Καβούσι - Αυχήν – Αγκαθιάς

12:36 μ.μ. - Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2020
12:12 μ.μ. - Τρί, 22/36/2020
Image: Καλά νέα για τον ΒΟΑΚ στο Λασίθι - Εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για Καβούσι - Αυχήν – Αγκαθιάς

Ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης στον Ηχώ 99,8

Για τα καλά νέα που έρχονται σχετικά με τον ΒΟΑΚ και ειδικότερα στο Λασίθι, μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης. Όπως είπε, σήμερα ενημερώθηκαν μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων του οδικού έργου της αναβάθμισης του ΒΟΑΚ στο τμήμα Καβούσι – Αυχήν – Αγκαθιάς. Είναι ένα σημαντικό βήμα γιατί ενισχύει το «οπλοστάσιο» του νομού Λασιθίου όσων αφορά τις ωριμότητες των μελετών, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γουλιδάκης. Η προσπάθεια μετά τη σύσκεψη των αιρετών του Νομού Λασιθίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων από Εμπορικό, Οικονομικό και Τεχνικό Επιμελητήριο , σχετικά με τον ΒΟΑΚ συνεχίζεται, θα έχουμε τις επόμενες ημέρες σειρά δράσεων και επαφών, πιθανότατα μέσω τηλεδιασκέψεων, για να οριστικοποιήσουμε τη συμμετοχή ενός μεγάλου τμήματος έργων του νομού Λασιθίου αν όχι όλα.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που θα γίνουν στο οδικό δίκτυο μετά την υπογραφή από τον περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη του έργου βελτίωσης της ασφάλειας στο εθνικό οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Περιφέρειας Κρήτης με προϋπολογισμό 3 εκ. ευρώ. Μέρος του ποσού θα διατεθεί για τις ανάγκες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί αντικατάσταση των στηθαίων ασφαλείας πρωταρχικά σε θέσεις που αυτά έχουν υποστεί φθορές λόγω πρόσκρουσης οχημάτων – παλαιότητας, θα τοποθετηθούν νέα σε επικίνδυνες θέσεις, προκειμένου να προστατευτούν οι οδηγοί σε περίπτωση εκτροπής των οχημάτων τους και θα αντιμετωπιστούν βλάβες από απρόβλεπτες και επείγουσες ανάγκες που θα παρουσιαστούν στο εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κρήτης κατά την υλοποίηση του έργου.

Τέλος, αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα ενημέρωση σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού σε επίπεδο Κρήτης Κρήτης και ειδικότερα για τον νομό Λασιθίου αναφέρεται με δηλώσει στου στον Ηχώ 99,8 ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Γουλιδάκης. Όπως είπε είναι στη διάθεση των υγειονομικών αρχών ώστε να βοηθήσουν όπου χρειαστεί. Η μέχρι τώρα ενημέρωση είναι ότι οι εμβολιασμοί θα γίνουν σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας , ΤΟΜΥ ακόμη και σε ιδιωτικά εμβολιαστικά κέντρα εάν κριθεί αυτό αναγκαίο και εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις. Εκτίμησε ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν μετακινήσεις πληθυσμού από έναν δήμο σε άλλο και ότι μέσω των δομών υγείας οι πολίτες σταδιακά θα καλυφθούν αφού γίνει πρώτα ο εμβολιασμός σε υγειονομικούς, ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.