Καλλιονάκης: Αρνητικό το δείγμα για κορωνοϊό περιμένουμε ακόμη ένα αποτέλεσμα

9:13 π.μ. - Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2020
09:03 π.μ. - Παρ, 13/13/2020
Image: Καλλιονάκης: Αρνητικό το δείγμα για κορωνοϊό περιμένουμε ακόμη ένα αποτέλεσμα

Κανένα κρούσμα κορωνοϊού στην Ιεράπετρα

Την αναγκαιότητα να σεβαστούμε τον συνάνθρωπο, τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου και να τηρούμε τα προληπτικά μέτρα για τον κορωνοϊό τονίζει ο αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Μανώλης Καλλιονάκης.

Ο κόσμος της Ιεράπετρας και της ευρύτερης περιοχής που επισκέπτεται το νοσοκομείο έχει δείξει ευαισθησία και υπευθυνότητα, επικοινωνεί τηλεφωνικά και ακολουθεί τις οδηγίες που του δίνονται. Εάν κάποιος Με την είσοδο στο νοσοκομείο μέλος του προσωπικού ή και γιατρός κάνει μια σειρά ερωτημάτων για τα συμπτώματα και το ιστορικό και κατευθύνεται ανάλογα. Στην συνέχεια εάν τα συμπτώματα είναι τέτοια, και αυτό το κρίνουν οι γιατροί που είναι σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ, στέλνεται δείγμα ως ύποπτο κρούσμα. Έχουν σταλεί τρια δείγματα , τα δυο είναι αρνητικά και περιμένουμε τα αποτελέσματα από το τρίτο που εκτιμάμε ότι και αυτό θα είναι αρνητικό. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κρούσμα κορωνοϊού στην Ιεράπετρα, τόνισε ο κ. Καλλιονάκης.

Προσθέτοντας πως, ως νοσοκομείο πέρα από τα προληπτικά μέτρα εξετάζουμε και οργανωτικά πως θα χειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το όλο θέμα ώστε να προστατευτούν και οι γιατροί και οι νοσηλευτές αλλά και οι ασθενείς που νοσηλεύονται με άλλες παθήσεις.

Σε ότι αφορά τους αλλοδαπούς καλό θα είναι οι εργοδότες να βοηθήσουν στην προσπάθεια που γίνεται, να ενημερώνουν τους εργαζόμενους τους για το τι πρέπει να κάνουν, να επικοινωνούν δηλαδή αρχικά τηλεφωνικά και να τους δίνονται οδηγίες. Θα γίνει επίσης προσπάθεια ώστε να ενημερωθεί και ο θρησκευτικός τους ηγέτης προκειμένου να τους συμβουλεύσει και να αποφεύγεται άσκοπη επίσκεψη στο νοσοκομείο και ο συνωστισμός, σημείωσε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Διοικητής.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καλλιονάκη: