Καλλιονάκης: Οι Γεραπετρίτες έρχονται με πειθαρχία στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

10:34 π.μ. - Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020
10:03 π.μ. - Τετ, 11/34/2020
Image: Καλλιονάκης: Οι Γεραπετρίτες έρχονται με πειθαρχία στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Διαμορφώθηκαν χώροι για να υποδεχθούν πιθανό κρούσμα κορωνοϊού

Σε ετοιμότητα είναι το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες σε περίπτωση ύποπτου περιστατικού κορωνοϊού. Μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο αναπληρωτής διοικητής κ. Μανώλης Καλλιονάκης είπε πως ο πολίτης είτε σε δημόσιο νοσοκομείο απευθυνθεί είτε σε ιδιώτη γιατρό θα πρέπει να ενημερωθούν ο ΕΟΔΥ και το νοσοκομείο και θα λάβει τις οδηγίες που χρειάζεται. Το περιστατικό καταγράφεται και παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα. Γίνονται ερωτήματα για τα συμπτώματα που παρουσιάζει εάν έχει προηγηθεί ταξίδι κλπ.

Δεν χρειάζεται πανικός και η ενημέρωση είναι καθημερινή. Η προσέλευση του κόσμου στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας είναι πειθαρχημένη και οι ασθενείς είναι συνεργάσιμοι. Κατανοούν την αναγκαιότητα των μέτρων και δεν προσέρχονται άσκοπα. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που αγχώνονται, ίσως έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία και έρχονται χωρίς ιδιαίτερο λόγο, όμως είναι περιορισμένος ο αριθμός αυτός. Χρειάζεται η συμβολή όλων προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα. Δεν υπάρχει κρούσμα στην περιοχή και γενικότερα στην Κρήτη από τα δείγματα που έχουν εξεταστεί. Ως Νοσοκομείο προχωρούμε σε διαμόρφωση χώρων και σε μια τέτοια οργάνωση με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν ώστε να υπάρχει ετοιμότητα για τυχόν περιστατικό.

Ως προς το προσωπικό έχουν γίνει προκηρύξεις. Δυστυχώς δεν υπήρξε ανταπόκριση από Παθολόγο και συνεχίζεται η προσπάθεια για την γενικότερη ενίσχυση του Νοσοκομείου. Εργαζόμαστε καθημερινά ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας που θέλουν χρόνο για να υλοποιηθούν ωστόσο η προσπάθεια είναι συνεχής, τόνισε ο κ. Καλλιονάκης.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καλλιονάκη: