Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων: Αναστολή ζήτησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

2:03 μ.μ. - Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021
02:02 μ.μ. - Τετ, 17/03/2021
Image: Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων: Αναστολή ζήτησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Λύση ζητούν και οι επαγγελματίες του Σισίου

Την αναβολή εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης που έχουν δρομολογηθεί, ζήτησαν από τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Αντώνη Ζερβό, επαγγελματίες της περιοχής του Σισίου, στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 16/2 στο Δήμο παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Γ. Γουλιδάκη.

Όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος κ. Αντώνης Ζερβός, τον τελευταίο καιρό, σε συνεργασία με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, επιδιώκεται να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση - ιδιαίτερα την παρούσα περίοδο λόγω των συνθηκών της πανδημίας -που θα προβλέπει την αναβολή εκτέλεσης των κατεδαφίσεων για επαρκές χρονικό διάστημα, προκειμένου ν΄ αναζητηθούν συγκεκριμένες λύσεις για την διαχείριση του ζητήματος.

“Θεώρησα σκόπιμο - δήλωσε-να συναντηθώ με επαγγελματίες της περιοχής του Σισίου, όπου πέραν της κατεδάφισης των περγκόλων στις επιχειρήσεις τους, αναμένεται να ξηλωθεί και το δάπεδο που ήδη έχει διαμορφωθεί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για να μπορέσει κάποιος να τοποθετήσει ξανά πέργκολες, θα πρέπει να διαμορφώσει το έδαφος. Άρα θα χρειαστούν νέες περιβαλλοντικές μελέτες και με την λογική που λειτουργούν τα έργα στο δημόσιο, θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα 2-3 χρόνων.

Έτσι λοιπόν ζητάμε ν΄υπάρξει παράταση και μέσα σ΄ αυτό το διάστημα, ν΄ αναζητηθεί η οριστική νομική λύση διαχείρισης του ζητήματος, πιθανότητα, παράτασης της δυνατότητας στους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, να υποβάλλουν φάκελο νομιμοποίησης των κατασκευών υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

Αναμένουμε να προωθηθεί στη βουλή, νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει την αναβολή εκτέλεσης των κατεδαφίσεων για επαρκές χρονικό διάστημα, ώστε να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα”.

Στην παραπάνω σύσκεψη παρευρέθηκαν οι εντεταλμένοι σύμβουλοι του δήμου κ.κ. Μανόλης Λεμπίδης, Γιάννης Μαρίνος,ο πρόεδρος της κοινότητας Βραχασίου κ. Κώστας Κυβερνητάκης, οι εκπρόσωποι των επαγγελματιών Σισίου κ.κ. Κων/νος Μπαγορδάκης, Ανδρουλάκης Γεώργιος καθώς και η Μηχανικός κ. Λία Μοσχοβιτάκη.

neakriti.gr