Κεραμέως : Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά – Τα τρία σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας

10:57 π.μ. - Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020
10:03 π.μ. - Κυρ, 22/57/2020
Image: Κεραμέως : Δεν θα χαθεί η σχολική χρονιά – Τα τρία σενάρια που επεξεργάζεται το υπουργείο Παιδείας

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δήλωσε ότι αυτό που προέχει στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, και γι’ αυτόν το λόγο η απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των επιστημόνων

Στα εναλλακτικά σχέδια που καταστρώνονται από το υπουργείο Παιδείας για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων της χώρας λόγω της εξάπλωσης του κοροναϊού αναφέρθηκε η Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δήλωσε μάλιστα ρητά και κατηγορηματικά ότι δε θα χαθεί η σχολική χρονιά, ούτε το ακαδημαϊκό εξάμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Κεραμέως έκανε λόγο για πιθανή επέκταση του σχολικού έτους, μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων ή, τέλος, μείωση της εξεταστέας ύλης.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τις πανελλαδικές εξετάσεις, η υπουργός σημείωσε ότι στόχος είναι «να μείνουμε όσο πιο κοντά στη σταθερή ημερομηνία έναρξης».

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αυτό που προέχει στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε είναι η προστασία της δημόσιας υγείας, και γι’ αυτόν το λόγο η απόφαση που θα ληφθεί θα εξαρτηθεί από τις συστάσεις των επιστημόνων, τους οποίους, όπως είπε, «ακούμε με πολύ μεγάλη πειθαρχία».

Η κ. Κεραμέως δήλωσε ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό από την εκπαιδευτική κοινότητα, κάτι που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι σε πρόσφατη τηλεδιάσκεψη με εκπαιδευτικούς έλαβαν μέρος ακόμη και εκπαιδευτικοί που δεν είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν σε αυτήν.

in.gr