Κικίλιας για κορωνοϊό: Έρχονται νέα μέτρα - Θα ανακοινωθούν σύντομα

1:53 μ.μ. - Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020
01:08 μ.μ. - Δευ, 10/53/2020
Image: Κικίλιας για κορωνοϊό: Έρχονται νέα μέτρα - Θα ανακοινωθούν σύντομα

Την επιβολή νέων μέτρων, τα οποία θα ανακοινωθούν σύντομα, στην προσπάθεια να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα μας, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για μια ακόμα φορά, έκκληση, στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρεία της Κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Κοτανίδου για κορονοϊό : «Δεν συμμορφωνόμαστε - Έρχονται πιο αυστηρά μέτρα σήμερα ή αύριο»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η η καθηγήτρια πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας Αναστασία Κοτανίδου, μετά τη χθεσινή (09.08) αύξηση των νέων κρουσμάτων που έφτασαν τα 203 δήλωσε στον ΣΚΑΪ: «Την απερισκεψία μερικών το προηγούμενο δεκαπενθήμερο την βλέπουμε τώρα»

«Σήμερα ή αύριο θα πάρουμε ακόμα πιο αυστηρά μέτρα για να ελέγξουμε την ανοδική πορεία των κρουσμάτων. Αν δεν το καταφέρουμε αυτό θα περάσουμε πολύ άσχημο Αύγουστο και φθινόπωρο» είπε.

Μεταξύ των νέων μέτρων συγκαταλέγονται η μείωση του ωραρίου νυχτερινών καταστημάτων, μείωση του αριθμού ατόμων σε κοινωνικές εκδηλώσεις και τοπικά lockdown όπως στον Πόρο.

«Η πολιτεία έχει κινηθεί πολύ γρήγορα. Το πρόβλημα είμαστε εμείς οι πολίτες που δεν συμμορφωνόμαστε με αυτά που έχει καθορίσει η πολιτεία. Κάποιοι θεωρούν ότι είναι άτρωτοι και κάθονται και μεταδίδουν τον ιό» τόνισε η καθηγήτρια.

Αυτό που την ανησυχεί περισσότερο, όπως ανέφερε, είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ καθώς το σύστημα υγείας θα αντιμετωπίσει μεγάλο πρόβλημα από τις πιέσεις που δέχεται.

Τα πράγματα θα ζορίσουν αν δούμε πολλές εισαγωγές. «Όλοι πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε αυτή τη φάση με πολύ μεγάλη υπευθυνότητα», είπε. Η κ. Κοτανίδου ευελπιστεί ότι οι ασθενείς που αναρρώνουν δεν θα έχουν στο μέλλον επιπτώσεις από την ασθένεια.

«Θα αναγκαστούμε να κάνουμε υποχρεωτική τη μάσκα και στους ανοιχτούς χώρους»

Σχετικά με τη μάσκα είπε ότι είναι αυστηρή σύσταση σε ανοιχτούς χώρους με συνωστισμό.

«Αν δούμε ότι οι άνθρωποι δε συμμορφώνονται θα αναγκαστούμε να κάνουμε υποχρεωτική τη μάσκα και στους ανοιχτούς χώρους» τόνισε.

Όσον αφορά τα σχολεία, είπε ότι θα πρέπει να ανοίξουν στην ώρα τους. «Θα δούμε ποια θα είναι τα επιδημιολογικά στοιχεία μέσα στον Αύγουστο. Από τον Αύγουστο εξαρτώνται τα πάντα».

Κατά την κ.Κοτανίδου, δεν υπάρχει ανησυχία ότι ζούμε 2ο κύμα κορονοϊού και ενδεχομένως να μην το ζήσουμε ούτε το Σεπτέμβριο.

dikaiologitika.gr