Κορωνοϊός Ιράν: Ήπιαν αλκοόλ για να θεραπευτούν και πέθαναν 44 από ποτά «μπόμπες»

1:46 μ.μ. - Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020
01:03 μ.μ. - Τρί, 10/46/2020
Image: Κορωνοϊός Ιράν: Ήπιαν αλκοόλ για να θεραπευτούν και πέθαναν 44 από ποτά «μπόμπες»

Σαράντα τέσσερις άνθρωποι στο Ιράν πέθαναν από δηλητηρίαση, καθώς ήπιαν νοθευμένα αλκοολούχα ποτά έπειτα από φήμη που διαδόθηκε, σύμφωνα με την οποία το οινόπνευμα βοηθά στη θεραπεία από τον νέο κορωνοϊό

Το Ιράν είναι μία από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία covid-19 μετά την Κίνα και την Ιταλία, καθώς ο επίσημος απολογισμός μετρά 291 νεκρούς.

Στο Ιράν απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ, όμως τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν τακτικά περιπτώσεις δηλητηρίασης από νοθευμένο αλκοόλ.

Μετά τις φήμες για την θετική επίδραση του οινοπνεύματος στην αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, τουλάχιστον 44 άνθρωποι πέθαναν από δηλητηρίαση.

Σύμφωνα με το Irna, στην επαρχία Χουζεστάν, στο νοτιοδυτικό Ιράν, έχουν καταγραφεί οι περισσότερες δηλητηριάσεις, συνολικά 36. Ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στην ίδια επαρχία είναι 18.

Το Irna, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο, είχε αναφέρει τη Δευτέρα ότι 218 άνθρωποι νοσηλεύονταν με συμπτώματα δηλητηρίασης στην Αχβάζ, πρωτεύουσα της Χουζεστάν.

Οι άνθρωποι αυτοί πίστεψαν «τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες η κατανάλωση οινοπνεύματος είναι αποτελεσματικός τρόπος για τη θεραπεία των ασθενειών που συνδέονται με τον νέο κορωνοϊό».

dikaiologitika.gr