Κορωνοϊός Κίνα: Πάνω από 20 νεκροί την Τρίτη - «Άγγιξαν» τα 25 τα νέα κρούσματα

8:18 π.μ. - Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020
08:03 π.μ. - Τετ, 11/18/2020
Image: Κορωνοϊός Κίνα: Πάνω από 20 νεκροί την Τρίτη - «Άγγιξαν» τα 25 τα νέα κρούσματα

Στην ηπειρωτική Κίνα, καταγράφηκαν συνολικά 24 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης

Στην ηπειρωτική Κίνα, καταγράφηκαν συνολικά 24 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, όπως ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας, αριθμός που είναι αυξημένος από τα 19 που εντοπίστηκαν τη Δευτέρα.

Με τα νέα κρούσματα, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στην ηπειρωτική Κίνα ανήλθε σε 80.778 από τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, επιβεβαιώθηκαν την Τρίτη 22 νέοι θάνατοι από την ασθένεια COVID-19, γεγονός που αυξάνει τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων της επιδημίας σε 3.158 νεκρούς.

Όλοι οι νέοι θάνατοι ασθενών αναφέρθηκαν από τις υγειονομικές αρχές της επαρχίας Χουμπέι, του επίκεντρου της κρίσης, εκ των οποίων οι 19 στην Ουχάν, τη μεγαλούπολη που αποτελεί την πρωτεύουσά της, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο κορονοϊός τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, καταγράφηκαν 31 νέα ύποπτα κρούσματα. Έτσι, το σύνολο των ύποπτων κρουσμάτων, που τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση, ανήλθε σε 285.

Ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, 1.578 άνθρωποι αποθεραπεύθηκαν και έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν. Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 302, στους 4.492. Στα νοσοκομεία όλης της Κίνας παραμένουν 16.145 ασθενείς.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν αποθεραπευθεί ανήλθε σε 61.475.

Την Τρίτη, καταγράφηκαν από τις αρχές 10 νέα κρούσματα που «εισήχθησαν» στη χώρα από το εξωτερικό, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, τα έξι στο Πεκίνο, άλλα δύο στη Σαγκάη, ένα στην επαρχία Σαντόνγκ και ένα στην επαρχία Γκανσού.

Ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, το σύνολο των ασθενών που έφθασαν στην ηπειρωτική Κίνα από το εξωτερικό ανερχόταν σε 79.

dikaiologitika.gr