Κορωνοϊός: Νέοι δικαιούχοι στη λίστα για τα 800 ευρώ

7:36 π.μ. - Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020
07:04 π.μ. - Δευ, 13/36/2020
Image: Κορωνοϊός: Νέοι δικαιούχοι στη λίστα για τα 800 ευρώ

Αυξάνεται σχεδόν στα 2 εκατομμύρια ο αριθμός των δικαιούχων των 800 ευρώ

Την επέκταση των μέτρων στήριξης και ένταξη νέων κλάδων στις πληττόμενες επιχειρήσεις αναμένεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Έτσι, αυξάνεται σχεδόν στα 2 εκατομμύρια ο αριθμός των δικαιούχων των 800 ευρώ, εκ των οποίων σχεδόν 1 εκατομμύριο έχουν ήδη υποβάλει την σχετική αίτηση.

Το επίδομα των 800 ευρώ θα δοθεί μεταξύ άλλων στους ωρομίσθιους εργαζόμενους, τους εργαζόμενους σε επίσχεση, καθώς και ξεναγούς, οικοδόμους και ιεροψάλτες.

Τα επαγγέλματα

Αναλυτικά οι επαγγελματίες που αναμένεται να ενταχθούν στα 800 ευρώ είναι:

Καλλιτέχνες

Ξεναγοί

Τουριστικοί συνοδοί

Οικοδόμοι

Ωρομίσθιοι

Ιεροψάλτες

Φορτοεκφορτωτες

Εργαζόμενοι Helexpo

Μουσικοί

Ηθοποιοί

Ταξιθέτες

Εργαζόμενοι σε λιγνιτικές μονάδες

Εργαζόμενοι σε επίσχεση

Εκτιμάται ότι οι νέες κατηγορίες που αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα αφορούν περί τους 100.000 εργαζόμενους.

Η πλατφόρμα

Έως αύριο ή την Μεγάλη Τετάρτη το αργότερο θα ανοίξει και η πλατφόρμα για αιτήσεις αυταπασχολούμενων και ελευθέρων επαγγελματιών (myBusinessSupport) στο site aade.gr ενώ μέσα στη εβδομάδα αναμένονται και άλλες αποφάσεις για υπαπασχολούμενους ή άνεργους.

Με άλλες υπουργικές αποφάσεις, επεκτείνεται σε επαγγελματίες η μείωση 40% των ενοικίων, ενώ δικαιούνται αναστολής φορολογικών υποχρεώσεων και εταιρίες που θα λάβουν χαμηλότερο ενοίκιο.

Επιπλέον θα προστεθούν καταστήματα και επιχειρήσεις κάθε είδους που λειτουργούν εντός ξενοδοχειακών μονάδων και ξενοδοχειακών συγκροτημάτων, όπως και εντός των αερολιμένων της επικράτειας, και καταστήματα λιανικής πώλησης τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της ανανέωσης προπληρωμένων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών και της επισκευής και αντικατάστασης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού χρηστών.

Επίσης σχεδιάζεται να ενταχθούν και εργαζόμενοι σε επίσχεση, ή και υποαπασχολούμενοι, με μπλοκάκι ή εργόσημο και άνεργοι. Τέλος δικαιούχοι της επιστρεπτέας προκαταβολής καθίστανται και οι Ο.Ε., Ε.Ε, Ε.Π.Ε. και Ι.Κ.Ε. χωρίς προσωπικό.

in.gr