Κορωνοϊός: Στα «χαμηλά» χθες η Κρήτη – «Δύσκολο» φθινόπωρο σύμφωνα με τον ΠΟΥ

10:13 π.μ. - Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020
10:09 π.μ. - Τρί, 15/13/2020
Image: Κορωνοϊός: Στα «χαμηλά» χθες η Κρήτη – «Δύσκολο» φθινόπωρο σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Ένα μόλις νέο κρούσμα χτες – Στην κλινική Covid νοσηλεύεται 69χρονη στο Ρέθυμνο

Μετά το σοκ της προηγούμενης ημέρας, με τα 13 νέα κρούσματα, η Κρήτη έμεινε χθες στα χαμηλά αναφορικά με τη λίστα των νέων κρουσμάτων που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε συγκεκριμένα 180 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα, ενώ επίπεδο Κρήτης ανακοινώθηκε μόλις ένα νέο επιβεβαιωμένο κρούσμα για το προηγούμενο 24ωρο, το οποίο εντοπίζεται γεωγραφικά στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου.

Στο Ρέθυμνο

Στην Κλινική COVID του Νοσοκομείου Ρεθύμνου νοσηλεύεται από το βράδυ της Κυριακής μία γυναίκα ηλικίας 69 ετών, η οποία νωρίτερα το πρωί διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό.

Αρχικά οι γιατροί, και δεδομένου ότι τα συμπτώματα που εμφάνισε ήταν ήπια, της συνέστησαν να παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό. Όμως, όταν η κατάσταση της υγείας της επιβαρύνθηκε μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και κατευθείαν εισήχθη στην αντίστοιχη κλινική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, η γυναίκα παρουσίασε δύσπνοια και γενικά έντονα αναπνευστικά προβλήματα, γεγονός που την κινητοποίησαν ακόμα περισσότερο. Ωστόσο, η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πέρα από την 69χρονη, στην Κλινική COVID νοσηλεύεται και ένας 76χρονος Ρεθυμνιώτης, ο οποίος επίσης αρχικά παρέμενε σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τις προηγούμενες ημέρες, όταν δηλαδή η κατάσταση της υγείας του επιβαρύνθηκε.

Θυμίζουμε ότι ο ηλικιωμένος άνδρας είναι πατέρας της 38χρονης που έχει βρεθεί τις προηγούμενες ημέρες θετική στον ιό και παππούς των δύο παιδιών της, της 15χρονης μαθήτριας και του 9χρονου αγοριού.

Προχθές το πρωί, εξάλλου, έγινε επίσης γνωστό ότι η 56χρονη Ρεθυμνιώτισσα που βρέθηκε θετική στον ιό έχει άμεση σχέση με τη συγκεκριμένη οικογένεια. Η 56χρονη ωστόσο, που παρουσιάζει ήπια συμπτώματα, παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 ημέρες, ενώ και σε αυτή την περίπτωση η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών της βρίσκεται σε εξέλιξη.

Άνοδο θανάτων αναμένει ο ΠΟΥ

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναμένει μια άνοδο του αριθμού των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην Ευρώπη τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, οι οποίοι θα είναι «πιο δύσκολοι» μήνες όσον αφορά την επιδημία του νέου κορωνοϊού.

Αυτά δήλωσε χθες στο AFP ο διευθυντής της ευρωπαϊκής πτέρυγας του διεθνούς Οργανισμού, σημειώνοντας ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αναζητήσει μια στοχευμένη αντιμετώπιση, κι όχι γενικευμένες καραντίνες.

«Αυτό θα γίνει πιο σκληρό. Τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο θα δούμε μια πιο αυξημένη θνησιμότητα», σημείωσε ο Χανς Κλούγκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο AFP, την ώρα που ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων στη Γηραιά ήπειρο σημειώνει άνοδο, αλλά ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων παραμένει προς το παρόν σχεδόν σταθερός.

Αυτή η άνοδος του αριθμού των θανάτων σε ημερήσιο επίπεδο θα οφείλεται στην αύξηση των κρουσμάτων λόγω της επανόδου της επιδημίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

neakriti.gr