Κορωνοϊός - Τουρκία: Μπήκαν σε καραντίνα 21.000 άτομα που γύρισαν από τη Μέκκα

10:01 π.μ. - Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020
10:03 π.μ. - Δευ, 16/01/2020
Image: Κορωνοϊός - Τουρκία: Μπήκαν σε καραντίνα 21.000 άτομα που γύρισαν από τη Μέκκα

Ανησυχία σε όλο τον κόσμο με την υγειονομική «βόμβα» που έρχεται από την Τουρκία

Συνολικά, 10.330 άτομα που επέστρεψαν μέχρι την Παρασκευή από τη Σαουδική Αραβία όπου ταξίδευαν για να εκτελέσουν το Ισλαμικό τελετουργικό της Umrah, έχουν τεθεί σε καραντίνα εν μέσω ανησυχιών πως έχουν προσβληθεί από τον COVID-19.

Οι πιστοί νοσηλεύονται σε φοιτητικούς κοιτώνες στην πρωτεύουσα της Τουρκίας Άγκυρα και την κεντρική επαρχία Κόνια, σύμφωνα με σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Νεολαίας και Αθλητισμού της Τουρκίας την Κυριακή.

Επίσης ανακοίνωσε πως συνολικά 21.000 άνθρωποι που έχουν εκτελέσει την Umrah θα επιστρέψουν μέχρι την Δευτέρα στην Τουρκία και θα μπουν όλοι σε καραντίνα.

«Ωρολογιακή βόμβα»

Η Umrah είναι το ισλαμικό προσκύνημα στην ιερή πόλη της Μέκκας που οι πιστοί μουσουλμάνοι κάνουν τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

«Είναι χωρίς αμφιβολία μία ωρολογιακή βόμβα στην καρδιά της τουρκικής κοινωνίας. Εάν δεν προσέξει η Τουρκία και δεν επιβάλλει άμεσα αυστηρά μέτρα περιορισμού των κινήσεων των πολιτών της η κατάσταση μπορεί να γίνει πιο δραματική ακόμα και από την Κίνα», εκτίμησε ο τουρκικής καταγωγής βιολόγος Ozgout Amranoglou που ζει μόνιμα στον Καναδά.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Fahrettin Koca δήλωσε ότι όσοι επέστρεψαν από την Umra προηγουμένως υποβλήθηκαν σε εξετάσεις υγείας και ότι πραγματοποιήθηκαν δοκιμές σε εκείνους που έδειξαν σημάδια σύλληψης του κορωνοϊού.

Κρούσμα στην Γκάνα προέρχονταν από Τουρκία

Υπάρχουν επί του παρόντος έξι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωναϊού στην Τουρκία. Το έκτο άτομο που είχε διαγνωστεί μόλις επέστρεψε από την Umrah. Παρόλα αυτά πάντως υπάρχουν πολλοί που υποστηρίζουν πως τα κρούσματα στην Τουρκία ενδέχεται να είναι πολύ περισσότερα και αυτό ενισχύεται από το γεγονός πως πολλοί φορείς που διαγνώστηκαν με κοροναϊό είχαν ταξιδέψει προηγουμένως στην Τουρκία. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η ανακοίνωση της κυβέρνησης της Γκάνας. Το Σάββατο 14/3 ανακοίνωσε την ύπαρξη των δύο πρώτων κρουσμάτων από τον κοροναϊό. Ο ένας είναι Νορβηγός πολίτης που ταξίδεψε από την πατρίδα του και ο δεύτερος πολίτης της Γκάνα που τις προηγούμενες ημέρες ήταν στην Τουρκία και δεν γνώριζε τίποτα για τον κοροναϊό.

dikaiologitika.gr