Κορωνοϊός – Μακρύ Γιαλός: Μετά το πρώτο σοκ για το επιβεβαιωμένο κρούσμα επικρατεί ψυχραιμία

8:35 π.μ. - Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020
08:03 π.μ. - Δευ, 23/35/2020
Image: Κορωνοϊός – Μακρύ Γιαλός: Μετά το πρώτο σοκ για το επιβεβαιωμένο κρούσμα επικρατεί ψυχραιμία

Ο αντιδήμαρχος Εμμ. Βρυγιωνάκης στον Ηχώ 99,8 για τις αντιδράσεις της κοινωνίας και τα μέτρα του Δήμου

Στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού εντοπίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού στον Νομό Λασιθίου. Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία διατηρεί μίνι μάρκετ στην περιοχή και νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Για την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας αλλά και τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνει ο Δήμος Ιεράπετρας μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Βρυγιωνάκης. Όπως είπε η είδηση σίγουρα προκάλεσε ανησυχία στην τοπική κοινωνία, ο κόσμος είναι περισσότερο συμμαζεμένος και τηρεί τα μέτρα που ανακοινώνονται. Όσον αφορά την ασθενή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου και οι πληροφορίες είναι ότι η υγεία της εξελίσσεται όλο και καλύτερα. Της ευχόμαστε περαστικά.

Ένα βασικό ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι το πως έφτασε ο ιός στην περιοχή. Το τελευταίο διάστημα πολίτες από χώρες όπως Ιταλία και Αγγλία ταξίδεψαν στην περιοχή είτε ως επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες είτε γιατί διατηρούν σπίτια στον Μακρύ Γιαλό. Υπηρεσίες υγείας αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή και να κάνουν ιχνηλάτηση, να επιδιώξουν δηλαδή να μάθουν πως έφτασε ο κορωνοϊός στον Μακρύ Γιαλό. Σε καραντίνα έχουν τεθεί άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος της ασθενούς.  Επίσης κλειστό είναι το ιατρείο που η ασθενής είχε επισκεφθεί την Παρασκευή πριν πάει στο Νοσοκομείο Σητείας αρχικά και μετά στον Άγιο Νικόλαο, ώστε να γίνει σχολαστικός καθαρισμός.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, χωρίς πανικό αλλά ψύχραιμα να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Ως δήμος προχωράμε με απόφαση του Δημάρχου σε απολύμανση των χώρων των δημοτικών υπηρεσιών για αυτό είναι κλειστές στο κοινό. Ωστόσο κανονικά δουλεύουν οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες ύδρευσης, άρδευσης, καθαριότητας, τόνισε ο αντιδήμαρχος.