Κορωνοϊός – Τζανάκης: Καλύτερη από ότι περιμέναμε η εικόνα στα σχολεία

8:13 π.μ. - Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
08:09 π.μ. - Παρ, 24/13/2021
Image: Κορωνοϊός – Τζανάκης: Καλύτερη από ότι περιμέναμε η εικόνα στα σχολεία

Τα παιδιά έχουν μικρό ιικό φορτίο – Πιο δύσκολα τα πράγματα αν κολλήσουν οι έφηβοι

Ήταν αναμενόμενο ότι θα έχουμε κρούσματα σε μαθητές στα σχολεία ωστόσο τα πράγματα, τουλάχιστον μέχρι τώρα, δείχνουν ότι πάμε καλύτερα από ότι περιμέναμε, δηλώνει στον Ηχώ 99,8 ο διευθυντής της Πνευμονολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ κ. Νίκος Τζανάκης. Προσθέτει ότι τα παιδιά του δημοτικού και του νηπιαγωγείου ακόμα και να κολλήσουν φαίνεται ότι θα το αντιμετωπίσουν πιο εύκολα, με ήπια συμπτώματα ή ακόμα να είναι και ασυμπτωματικά. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο για τους έφηβους. Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι υπέρβαρα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα, θα πρέπει να εμβολιαστούν. Θα πρέπει δε να τονιστεί ότι τα παιδιά μπορεί να το περάσουν πιο εύκολα, έχουν μικρότερο ιικό φορτίο εδώ όμως έχει σημασία και το εάν οι γονείς, οι παππούδες και οι γιαγιάδες έχουν εμβολιαστεί γιατί αυτοί μπορεί να κολλήσουν από το παιδί και να έχουν προβλήματα, ανέφερε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα τους ψυχολογίας των γονέων καθώς φαίνεται ότι πολλοί παρουσιάζουν συμπτώματα στρές για το πως θα διαχειριστούν την κατάσταση. Όσο για τους αρνητές, που επικαλούνται την ελευθερία, ο κ. Τζανάκης είπε ότι, όσο προσεκτικοί και εάν λένε ότι είναι, πως γίνεται αυτό χωρίς τεστ και χωρίς χρήση μάσκας. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την κοινωνία. Μπορείς να περάσεις με κόκκινο το φανάρι; Είναι θετικό πάντως ότι η πολιτεία αντέδρασε. Δεν μπορεί να διώκεται ένας εκπαιδευτικός επειδή τηρεί τον νόμο, είπε ο κ. Τζανάκης

Τέλος εκτίμησε ότι με τα τωρινά δεδομένα περνάμε σιγά σιγά στη φάση της ενδημίας που σημαίνει ότι έχουμε κρούσματα αλλά η πίεση στα νοσοκομεία δεν είναι αντίστοιχα τόσο μεγάλη.