Κρίμα κι άδικο να χάνονται ανθρώπινες ζωές για μια... λάμπα

11:46 π.μ. - Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου 2019
11:09 π.μ. - Κυρ, 01/46/2019
Image: Κρίμα κι άδικο να χάνονται ανθρώπινες ζωές για μια... λάμπα

Χωρίς φωτισμό και πεζοδρόμια ο δρόμος Γρα Λυγιά – Στόμιο

Το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε χθες βράδυ λίγο έξω από τη Γρα Λυγιά με συνέπεια να χάσει τη ζωή του ένας  νέος άνθρωπος και να τραυματιστεί σοβαρά άλλος ένας, φέρνει στο προσκήνιο τα προβλήματα που παρουσιάζει ο συγκεκριμένος δρόμος.  Ένας δρόμος , στην καρδιά της παραγωγικής αγροτικής Ιεράπετρας , από τον οποίο μεταξύ άλλων, διέρχονται καθημερινά οι αγρότες  που δραστηριοποιούνται στην περιοχή  καθώς και δεκάδες νταλίκες που μεταφέρουν τα προϊόντα. Μια περιοχή που δίνει τόσα στην εθνική οικονομία και όπως φαίνεται , για κάποιους, δεν δικαιούται έναν δρόμο που να πληροί τις προϋποθέσεις για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων. Καθημερινό δε  φαινόμενο ,αλλοδαποί κυρίως εργάτες, να περπατούν τον δρόμο για να πάνε ή να επιστρέψουν από  τη δουλειά τους.  Παρά το ότι  λοιπόν υπάρχει μεγάλη κίνηση από οχήματα και πεζούς, ο δρόμος παρουσιάζει σοβαρή έλλειψη φωτισμού. Φωτιστικά σώματα  υπάρχουν αλλά…δεν έχουν λάμπες.  Δεν  υπάρχουν ούτε πεζοδρόμια. Όσο για τις λακκούβες στο οδόστρωμα και αυτές δεν είναι λιγοστές.  Έτσι έχει  λοιπόν η κατάσταση σε έναν δρόμο  όπου  έχουν χαθεί και συνεχίζουν να χάνονται ανθρώπινες ζωές  ενώ πολλοί είναι και οι τραυματίες. Θα ενδιαφερθεί άραγε κανείς πριν θρηνήσουμε και άλλα θύματα;
 
 
 
 
Ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ιεράπετρας  κ. Μιχάλης Παπαδάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας καταρχάς ότι οι αποφάσεις που λαμβάνουν ως όργανο μέσα στον δήμο είναι γνωμοδοτικού χαρακτήρα. Η δημοτική κοινότητα  δεν εκπονεί μελέτες , εισηγείται θέματα και οι προτάσεις της  έρχονται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο που παίρνει τις τελικές  αποφάσεις. Η Δημοτική Κοινότητα  έχει ασχοληθεί αρκετές φορές με τα θέματα που αφορούν  τη Γρα Λυγιά  και ένα από τα πρωτεύοντα είναι το οδικό δίκτυο. Προσωπικά όπως τόνισε  θεωρεί  ότι ο δρόμος θα έπρεπε να έχει  φωτισμό αλλά και ο επαρχιακός δρόμος να μην περνά μέσα από τον οικισμό της Γρα Λυγιάς.
 
Ακούστε εδώ τον κ. Παπαδάκη:



 
Την επικινδυνότητα του επαρχιακού οδικού δικτύου  Γρα Λυγια - Στόμιο - Μύρτος  κυρίως λόγω έλλειψης φωτισμού επισημαίνει στον Ηχώ 99,8 και  ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μύρτου κ. Αλέξανδρος Παντελάκης. Τονίζει ότι αντιλαμβανόμενος την επικινδυνότητα αυτή,  λίγες ημέρες πριν το χθεσινό τροχαίο δυστύχημα σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης  έγραψε: «Απο νεο AVIN έως ΕΛΙΝ, επαρχιακός δρόμος Ιεράπετρα Μυρτος Ιεράπετρα, δεν ανάβει καμμία λάμπα εξωτερικού φωτισμού!! Από Υλικά Βασιλείου έως Μιχαήλ Αρχάγγελο, ίδιος δρόμος, δεν ανάβουν 12 λάμπες εξωτερικού φωτισμού!! Συμπέρασμα: Μάλλον οι παροικούντες δεν πληρώνουν στο δήμο τα αναλογούντα τέλη;»
 
Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Παντελάκη: