Κρήτη: Σκέψεις για 4 έως 5 δομές φιλοξενίας με φόντο το μεταναστευτικό

8:37 π.μ. - Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019
08:11 π.μ. - Τρί, 26/37/2019
Image: Κρήτη: Σκέψεις για 4 έως 5 δομές φιλοξενίας με φόντο το μεταναστευτικό

Συνάντηση ενημέρωσης του προέδρου της ΠΕΔ κ. Γιάννη Κουράκη για το πρόγραμμα λειτουργίας δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων,

Συνάντηση ενημέρωσης του προέδρου της ΠΕΔ κ. Γιάννη Κουράκη για το πρόγραμμα λειτουργίας δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανήλικων, καθώς και για το πρόγραμμα ESTIA της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες που αφορά στη φιλοξενία προσφύγων σε κατοικίες, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25/11/2019, στα γραφεία της Αναπτυξιακής Ηρακλείου στις Αρχάνες.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ηρακλείου- Δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων κ. Μανόλης Κοκοσάλης, ο πρόεδρος της Εκπαιδευτικής Αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ κ. Χάρης Ροδιτάκης, ο γενικός διευθυντής της Αναπτυξιακής Ηρακλείου κ. Γιώργος Μαυρογιάννης και η υπεύθυνη του προγράμματος Στέγασης Αιτούντων Άσυλο στην Κρήτη- ESTIA κ. Δήμητρα Καμπέλη.  
 
Στη διάρκειά της έγινε αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη του προγράμματος ESTIA στην Κρήτη και τη συνέχισή του σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ το 2020. Εξετάστηκε η δυνατότητα φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην Κρήτη και συζητήθηκαν οι δυσκολίες διαχείρισης που ενδεχομένως να προκύψουν.
 
Σε κοινή δήλωσή τους οι κ.κ. Κουράκης και Κοκοσάλης εξέφρασαν τη θέληση των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη στήριξη του προγράμματος ασυνόδευτων ανηλίκων στην Κρήτη και τη δημιουργία τεσσάρων έως πέντε δομών στο νησί, σύμφωνα και με τις προηγούμενες κατευθύνσεις της ΠΕΔ. Επίσης, τόνισαν την αναγκαιότητα συνέχισης του προγράμματος ESTIA.
 
Τις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα επισκεφθεί τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, προκειμένου να παρουσιάσουν τις προτάσεις τους και να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα και τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν.
 
ekriti.gr