Κτηματολόγιο: Μεγάλες καθυστερήσεις σε αγοραπωλησίες ακινήτων λόγω ενστάσεων

12:03 μ.μ. - Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
12:12 μ.μ. - Πέμ, 12/03/2019
Image: Κτηματολόγιο: Μεγάλες καθυστερήσεις σε αγοραπωλησίες ακινήτων λόγω ενστάσεων

Καθυστερήσεις στις μεταβιβάσεις και στις αγοραπωλησίες ακινήτων προκαλεί η δυσκολία στη συγκρότηση των επιτροπών ενστάσεων του Κτηματολογίου

Οι επιτροπές που συνεδριάζουν μία φορά την εβδομάδα και αποτελούνται από δικαστικούς, τοπογράφους, νομικούς με τους αναπληρωτές τους και γραμματεία έχουν πρόβλημα στη συγκρότησή τους κυρίως λόγω της απασχόλησης των τοπογράφων μηχανικών σε έργα κτηματογράφησης σε όλη τη χώρα αλλά και για οικονομικούς λόγους.

Σύμφωνα με τα Νέα, το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, αλλά επανέρχεται στην επικαιρότητα λόγω της επικείμενης ανάρτησης στο Κτηματολόγιο για τον Δήμο της Αθήνας που ξεκινά στις 15 Φεβρουαρίου.

Σε μια προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος, στην περίπτωση του Δήμου Αθηναίων θα εφαρμοστεί το μοντέλο που εφαρμόστηκε στους δασικούς χάρτες, δηλαδή θα εξεταστούν/κυρωθούν σε πρώτη φάση οι περιπτώσεις για τις οποίες δεν έχουν υποβληθεί ενστάσεις και στη συνέχεια θα ενημερωθούν τα μέλη των επιτροπών ενστάσεων για τις εκκρεμότητες που θα υπάρξουν.

Να σημειωθεί πως από τον Μάρτιο έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ξεκινούν αναρτήσεις σε διάφορες περιοχές σε όλη την Ελλάδα.

Ειδικότερα:

-Τον Μάρτιο: (στις 3/3 ξεκινά η ανάρτηση στις περιοχές Κάτω Αχαΐα - Ρίο, στις 17/3 στους Δήμους Σίνδου, Χαλάστρας, Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης και στις 22/3 στην Αμαλιάδα).

-Τον Απρίλιο: (την 1η Απριλίου στις περιοχές Κιάτου και Βέλου της Περιφερειακής Ενότητας (ΠΕ) Κορινθίας και στις 30/4 στον Ωρωπό).

-Τον Μάιο: (στις 2/5 στην ΠΕ Μαγνησίας (Τσαγκαράδα), στο Σχηματάρι, στη Νέα Αρτάκη (ΠΕ) Ευβοίας και στις 27/5 στην Καρδίτσα).

-Τον Ιούνιο: (την 1η Ιουνίου στην Ακράτα της ΠΕ Αχαΐας).

-Τον Ιούλιο: (την 1η Ιουλίου στην Αλεξανδρούπολη, τη Σαμοθράκη, την Ορεστιάδα και το Διδυμότοιχο και στις 9/7 σε Κοζάνη – Πιερία).

-Τον Αύγουστο: (στις 6/8 στον Βόλο).

- Τον Σεπτέμβριο: (στις 25/9 στην Εύβοια).

cnn.gr