Λασίθι: Κλειστά τα σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή;

11:27 π.μ. - Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022
11:01 π.μ. - Τετ, 26/27/2022
Image: Λασίθι: Κλειστά τα σχολεία Πέμπτη και Παρασκευή;

Ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Γουλιδάκης στον Ηχώ 99,8: Εν αναμονή αποφάσεων για τα σχολεία - Ποια σημεία του οδικού δικτύου χρήζουν ιδιαίτερη προσοχής

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείχνουν οι οδηγοί που κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο και καλό θα είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις , τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ηχώ 99,8 ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης. Τόνισε ότι ένα σημείο που χρήζει αυξημένης προσοχής και σήμερα είναι στον ΒΟΑΚ στο ύψος του Καλού Χωριού καλώντας τους οδηγούς να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας και τη σηματοδότηση. Για τη διάνοιξη δρόμων τώρα, μηχανήματα παρεμβαίνουν από τα ορεινά του Καλού Χωριού , προς Πρίνα, Καλαμαύκα, Ανατολή, Μάλλες. Η κίνηση των οχημάτων εκεί γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Αντίστοιχες παρεμβάσεις γίνονται σε συνεργασία με Δήμου , Πυροσβεστική και όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και σε άλλες περιοχές του νομού όπως το Οροπέδιο όπου το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο λόγω των συνεχών χιονοπτώσεων.

Στο ερώτημα για το τι θα γίνει με τα σχολεία την Πέμπτη και την Παρασκευή και εάν θα ανοίξουν , ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αφού ανέλυσε τη διαδικασία που προβλέπεται, απάντησε ότι αναμένουν τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Εάν σε αυτές δεν αναφέρεται το κλείσιμο των σχολείων στο Λασίθι, τότε ως Αντιπεριφερειάρχης είναι έτοιμος να εκδώσει απόφαση να παραμείνουν κλειστά. Σε αναμονή λοιπόν των επίσημων ανακοινώσεων, σημείωσε.