Μ. Λουτσέτης: Στην τελική φάση η οριοθέτηση της ζώνης λιμένος Ιεράπετρας

10:58 π.μ. - Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016
10:11 π.μ. - Πέμ, 10/58/2016
Image: Μ. Λουτσέτης: Στην τελική φάση η οριοθέτηση της ζώνης λιμένος Ιεράπετρας

Είμαστε έτοιμοι με μελέτες να εντάξουμε έργα όταν ανοίξουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα

Στην  τελική φάση βρίσκεται  η διαδικασία έγκρισης χαρακτηρισμού της χερσαίας ζώνης λιμένα Ιεράπετρας που θα ανοίξει το δρόμο για να επανακινηθούν οι διαδικασίες ώστε   να γίνουν έργα και παρεμβάσεις για την  προστασία του αλιευτικού καταφυγίου Ιεράπετρας και όχι μόνο. Αυτό που αναμένεται είναι η υπογραφή από το αρμόδιο Υπουργείο για να γίνει κατόπιν η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Αυτό μας μετέφερε ο αντιδήμαρχος κ. Μάνος Λουτσέτης. 
 
Για άλλα θέματα αρμοδιοτήτων του ο κ. αντιδήμαρχος μας είπε ερωτηθείς σχετικά ότι  αναβολή μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους έχει πάρει η υπόθεση για την πώληση από το ΤΑΙΠΕΔ τμημάτων της Μεγάλης παραλίας στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας. Η  Δασική υπηρεσία έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία για να κηρυχθεί η περιοχή ως αναδασωτέα και πως  από την πλευρά τους ως υπηρεσία σε περίπτωση που δεν γίνει η παραχώρηση στο Δήμο προετοιμάζονται ώστε να κάνουν προσφορά να αγοράσουν την έκταση. Όλα τα ενδεχόμενα πάντως παραμένουν ακόμη ανοιχτά. 
 
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κα Πελαγία Πετράκη και τον Οργανισμό Ανάπτυξη Κρήτης, τα έργα που τέθηκαν σε προτεραιότητα. Ως Δήμος Ιεράπετρας εκεί που δίνεται προτεραιότητα είναι το οδικό δίκτυο Καλό Χωριό – Γέφυρα Φρουζή, η παράκαμψη της Γρα Λυγιάς και η παράκαμψη στην πόλη της Ιεράπετρας στη δυτική πλευρά, θέματα ύδρευσης άρδευσης.  Ο κ. Λουτσέτης επεσήμανε ότι αναμένεται να ανοίξουν χρηματοδοτικά προγράμματα προκειμένου να ενταχθούν έργα όπως ο βιολογικός Μακρύ Γιαλού , η ανάπλαση του οικοπέδου Μίνως , έργα για τα οποία υπάρχουν ώριμες μελέτες. 
 
Τέλος ο αντιδήμαρχος μίλησε για τις παιδικές χαρές και τις εργασίες ανακατασκευής που είναι σε εξέλιξη αυτή την περίοδο.