Μ. Συντυχάκης: Με μεγάλα προβλήματα προχωράει ο εμβολιασμός στην Κρήτη

12:43 μ.μ. - Τρίτη, 23 Μαρτίου 2021
12:03 μ.μ. - Τρί, 23/43/2021

Τα μεγάλα προβλήματα που παρουσιάζει η διαδικασία του εμβολιασμού στην Κρήτη, ανέδειξε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Μανώλης Συντυχάκης, με Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή

Υπογράμμισε πως με βάση τις κυβερνητικές εξαγγελίες προβλέπονταν να λειτουργήσουν 66 εμβολιαστικά κέντρα στο νησί. Τελικά, λειτούργησαν μόλις 22 εμβολιαστικά κέντρα και ανακοινώθηκε από την 7η ΥΠΕ πως έως σήμερα θα είχαν προστεθεί άλλα 7.

Ο Μανώλης Συντυχάκης σημείωσε πως τα προβλήματα στον εμβολιασμό έχουν την αιτία τους στην πολιτική που θεωρεί ως «κόστος» την προστασία της υγείας του λαού.

Λόγω του μικρού αριθμού εμβολιαστικών κέντρων, υπερήλικες κλήθηκαν να εμβολιαστούν δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, ενώ δεν υπάρχει πρόβλεψη για κατ’ οίκον εμβολιασμό ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Προσπερνώντας αυτά τα προβλήματα, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ισχυρίστηκε πως τα εμβολιαστικά κέντρα ανοίγουν ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που φτάνουν στη χώρα. Σήμερα λειτουργούν 29 εμβολιαστικά κέντρα και από τις 3 Απρίλη ο συνολικός αριθμός τους θα φτάσει τα 35 εμβολιαστικά κέντρα, όπως είπε.