Μ. Συντυχάκης: Να στηριχθούν «εδώ και τώρα» οι εργαζόμενοι του τουρισμού που έχουν φτύσει αίμα

11:23 π.μ. - Πέμπτη, 23 Απριλίου 2020
11:04 π.μ. - Πέμ, 23/23/2020

Μέτρα στήριξης «εδώ και τώρα» για τους εργαζόμενους στον τουρισμό απαιτεί το ΚΚΕ, όπως τόνισε ο βουλευτής του Κόμματος Μανώλης Συντυχάκης, κατά τη διάρκεια συζήτησης σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης

Η Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ αφορούσε τους εποχικούς εργαζόμενους της Κρήτης που βρέθηκαν χωρίς δουλειά εξαιτίας της πανδημίας, ωστόσο, παρόμοια είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου και στις υπόλοιπες τουριστικές περιοχές.

Ο Μανώλης Συντυχάκης τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση άφησαν απέξω τους εποχικούς εργαζόμενους και τους ελαστικά απασχολούμενους του τουρισμού. Όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι εξαιρέθηκαν από το επίδομα των 800 ευρώ, ενώ η επέκταση για δύο επιπλέον μήνες του επιδόματος ανεργίας αφορά μόνο ένα μέρος τους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ παρουσίασε το πλαίσιο αιτημάτων που στηρίζεται από δεκάδες σωματεία του κλάδου, τα οποία έχουν χαρακτηρίσει την 28η Απρίλη ως Μέρα Δράσης. Όπως σημείωσε, τα αιτήματα αυτά είναι τα ελάχιστα και αναγκαία μέτρα για την προστασία των εργαζομένων στον τουρισμό, προσθέτοντας πως δικαιούνται πολύ περισσότερα γιατί έχουν φτύσει αίμα. Επίσης, υπενθύμισε πως όλα τα προηγούμενα χρόνια, σε συνθήκες δεκαετούς κρίσης, οι μεγαλοξενοδόχοι είχαν αμύθητα κέρδη.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης δεν έδωσε την παραμικρή απάντηση στα αιτήματα που του έθεσε το ΚΚΕ και κατέφυγε στο συνηθισμένο, άθλιο αντικομουνισμό του. Μάλιστα, επιβεβαιώνοντας πλήρως τον χαρακτηρισμό του ως «υπουργού Εργοδοσίας» παρέπεμψε τους εργαζόμενους στο συνολικό σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων του τουρισμού, το οποίο θα προστεθεί στο πλήθος προνομίων που ήδη τους δόθηκαν στο όνομα του περιορισμού των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας.