Μάριος Διονέλλης: Με το βλέμμα στην Κεντροαριστερά το αναπτυξιακό συνέδριο Κρήτης

9:20 π.μ. - Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
09:09 π.μ. - Τετ, 20/20/2017
Image: Μάριος Διονέλλης: Με το βλέμμα στην Κεντροαριστερά το αναπτυξιακό συνέδριο Κρήτης

Το συνέδριο έχει και έναν πιο βαθύ, πολιτικό χαρακτήρα

Το αναπτυξιακό συνέδριο Κρήτης ήταν το αντικείμενο συζήτησης στον Ηχώ fm 99,8.  Ο  δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ  κ. Μάριος Διονέλλης μιλώντας  στην πρωινή εκπομπή Καλημέρα Λασίθι  και την κα Μαρία Τσαγκαράκη αναφέρθηκε στα όσα αναμένεται να συζητηθούν στο συνέδριο, σχολιάζοντας ωστόσο πως το συνέδριο έχει και έναν πιο βαθύ, πολιτικό χαρακτήρα.  
Όλοι οι τομείς της ζωής της Κρήτης , έργα, υγεία,  παιδεία, οικονομία, τουρισμός , αγροτικά κ.α. θα συμπεριληφθούν στην ατζέντα των παράλληλων συνεδριών και είναι ένα ζήτημα  κατά πόσο θα προλάβουν να συζητηθούν ουσιαστικά όλα αυτά τα θέματα. Τα συμπεράσματα, αν μπορούν να εξαχθούν από μια τέτοια διαδικασία,  θα εξαγγελθούν από τον Πρωθυπουργό  στην ομιλία του την Πέμπτη το βράδυ η οποία αναμένεται με ενδιαφέρον. Κατά την ώρα της  ομιλίας του Α. Τσίπρα  είναι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις από φορείς. Τα προβλήματα τα γνωρίζει η κυβέρνηση.  Περιμένουμε λοιπόν να ακούσουμε συγκεκριμένες δεσμεύσεις υπάρχει όμως και μια  δυσπιστία ότι και  να ακούσεις δεσμεύσεις δεν θα τηρηθούν, σχολίασε ο κ. Διονέλλης  φέρνοντας ως παράδειγμα τα ζητήματα που απασχολούν  επαγγελματοβιοτέχνες και τι υποστηρίζει ο κλάδος.  
Σημείωσε δε , ότι το συνέδριο φαίνεται πως έχει και έναν άλλο χαρακτήρα, πολιτικό.  Ανάλογα  συνέδρια θα γίνουν και στις λοιπές περιφέρειες της χώρας σε μια προσπάθεια  η κυβέρνηση να έρθει κοντά στις τοπικές κοινωνίες . Αυτού του είδους τα συνέδρια θυμίζουν  κάτι από παλαιό ΠΑΣΟΚ. Έχουν περάσει όμως οι εποχές αυτές…. Η Περιφέρεια Κρήτης  , που τυπικά διοργανώνει το συνέδριο  και μεγάλη πλειοψηφία  των Δημάρχων του νησιού είναι από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει λοιπόν μια αίσθηση  ότι το συνέδριο , ειδικά αυτή την περίοδο που γίνονται οι διεργασίες στο χώρο της κεντροαριστεράς , φέρνει ακόμη πιο κοντά το ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ και στο Ηράκλειο και στην Κρήτη συνολικά. Η Κρήτη είναι ένα πεδίο δόξης λαμπρόν για την προσέγγιση αυτών των δυο χώρων, σχολίασε
 
Ακολουθεί συνέντευξη Μάριου Διονέλλη: