Με έμφαση στη νεολαία η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Σ.Γενειατάκη στον Ηχώ 99,8

11:43 π.μ. - Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2019
11:06 π.μ. - Τετ, 05/43/2019
Image: Με έμφαση στη νεολαία η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Σ.Γενειατάκη στον Ηχώ 99,8

Με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον Δήμο Ιεράπετρας

Η Σοφία Γενειατάκη υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ιεράπετρας με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής την Μαρία Κοτσιφάκη σε συνέντευξή της στον Ηχώ μιλά για τους λόγους που αποφάσισε να συμμετάσχει στα κοινά. Φοιτά στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης. Τα προβλήματα της νεολαίας και η ανάγκη να επιλυθούν, ήταν το έναυσμα για να κατέβει στις εκλογές. Ωστόσο ζώντας στην Ιεράπετρα στα μαθητικά της χρόνια έχει δει και βιώσει από κοντά τα τοπικά προβλήματα των νέων. Βασικό είναι η μετακίνηση των παιδιών στα σχολεία ή στις άλλες δραστηριότητές τους  και όπως επισημαίνει αυτό που χρειάζεται η Ιεράπετρα είναι η δωρεάν αστική συγκοινωνία που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των παιδιών όχι μόνο της πόλης αλλά και των χωριών. Παράλληλα θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν και εργαζόμενοι για να μεταβούν στο χώρο της εργασίας τους ή ακόμη και οι πολίτες που θέλουν να κατέβουν στην πόλη για τις δουλειές τους.  
 
Ένα άλλο σημείο στο οποίο στάθηκε είναι η έλλειψη πρασίνου στην πόλη. Αναφέρθηκε και στο τμήμα Φυσικοθεραπείας που προβλέπεται να λειτουργήσει στην Ιεράπετρα λέγοντας ότι είναι σημαντικό να υπάρχουν σε έναν δήμο σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν οι υποδομές, σίτιση, στέγαση, εξοπλισμός εργαστηρίων και ό,τι άλλο χρειαστεί για την διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μιλώντας γύρω από το αντικείμενο σπουδών της τόνισε ότι στην Ιεράπετρα πολλά νέα παιδιά ασχολούνται με την μουσική και άλλου είδους τέχνες και θα πρέπει να δοθεί η δυνατότητα σε αυτά, να αναδείξουν τα ταλέντα τους.  Για τα μεγάλα έργα που έχει ανάγκη ο τόπος αυτό που θέλησε να σχολιάσει είναι ότι θα πρέπει να γίνονται έργα που καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών και όχι των τσεπών
 
Καταλήγοντας προέτρεψε  τους πολίτες να μην δώσουν την ψήφο τους με κριτήριο πχ τη συγγένεια, αλλά να τη δώσουν σε εκείνους που θεωρούν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των καιρών, να έχουν αγωνιστικότητα και διάθεση να εργαστούν για το καλό του δήμου και των πολιτών.
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κας Γενειατάκη: