Μέσα στο 2020 επιτέλους θα φτιαχτεί ο επιβαρυμμένος δρόμος της Παχειάς Άμμου

11:43 π.μ. - Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2020
11:02 π.μ. - Δευ, 03/43/2020
Image: Μέσα στο 2020 επιτέλους θα φτιαχτεί ο επιβαρυμμένος δρόμος της Παχειάς Άμμου

Τι συζήτησαν ο αντιπεριφερειάρχης με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Γιώργο Ραπάνη

Για θέματα που απασχολούν την τοπική κοινότητα Παχειάς Άμμου συζήτησαν ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Γιάννης Γουλιδάκης με τον πρόεδρο της Κοινότητας Γιώργο Ραπάνη. Μεταξύ των ζητημάτων που τέθηκαν ήταν, η παράκαμψη Παχειάς Άμμου, τα απορρίμματα που καταλήγουν στην παραλία του χωριού, η επέκταση του βιολογικού καθαρισμού, οι λιμενικές εγκαταστάσεις κ.α.

Ο κ. Ραπάνης σε δηλώσεις του στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι με τον αντιπεριφερειάρχη έγινε μια χρήσιμη συζήτηση για τα προβλήματα της κοινότητας και δρομολογήθηκαν λύσεις όπως στην περίπτωση του κεντρικού δρόμου του οικισμού. Ένας επιβαρυμμένος δρόμος από τον οποίο καθημερινά διέρχονται χιλιάδες οχήματα και φορτηγά και ο οποίος λόγω φόρτου, έργων, καιρικών συνθηκών είναι γεμάτος από λακκούβες και είναι επικίνδυνος για την πρόκληση ατυχήματος. Η δέσμευση του αντιπεριφερειάρχη ήταν ότι μέσα στο 2020 ο δρόμος θα φτιαχτεί. Παράλληλα θα γίνει προσπάθεια ενημέρωσης για τους χάρτες της παράκαμψης Παχειάς Άμμου ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα ως προς τις χαράξεις, όπως αυτά προέκυψαν στην περίπτωση της χάραξης του ΒΟΑΚ στο Καβούσι. Επιπλέον σε ότι αφορά στα απορρίμματα αναμένονται τα συμπεράσματα εκδήλωσης στο ΙΤΕ την οποία παρακολουθεί ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Ανδρουλάκης όπου θα τεθεί το θέμα. Ο κ. Ραπάνης πάντως εκτιμά ότι θα πρέπει οι τρεις όμοροι Δήμοι που πλήττονται, Ιεράπετρας, Αγίου Νικολάου, Σητείας να συνεργαστούν για να το επιλύσουν.

Τέλος ο κ. Ραπάνης αναφέρεται στις λιμενικές εγκαταστάσεις με αφορμή και την επιτόπια επίσκεψη χθες του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη αλλά και τη συζήτηση με τον αντιπεριφερειάρχη. Όπως είπε επόμενο βήμα είναι να αναζητηθούν οι μελέτες που υπάρχουν στο δημοτικό λιμενικό ταμείο ώστε να εξεταστεί ποιες μπορούν να φανούν χρήσιμες ή να επικαιροποιηθούν και να γίνουν αναγκαία έργα προστασίας του λιμανιού.

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Ραπάνη: