Μεθοδεύεται ξανά το κλείσιμο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας;

8:38 π.μ. - Τρίτη, 5 Μαΐου 2020
08:05 π.μ. - Τρί, 05/38/2020
Image: Μεθοδεύεται ξανά το κλείσιμο του Νοσοκομείου Ιεράπετρας;

Απούσα η Ιεράπετρα από τη νέα σύνθεση του Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου

Πολλά ερωτήματα εγείρει η απόφαση της σύνθεσης της νέας διοίκηση του Δ.Σ. των διασυνδεόμενων νοσοκομείων του Νομού Λασιθίου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο Βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Θραψανιώτης η σύνθεση του Δ.Σ. μέχρι πρόσφατα ήταν πενταμελής, με εκπροσώπηση και από εργαζόμενους και νοσοκομειακούς γιατρούς. Ωστόσο το τελευταίο διάστημα με την τοποθέτηση του κ. Ανδρεαδάκη ως Διοικητή προέκυψε θέμα με άλλο μέλος του Δ.Σ. τον κ. Γ. Μανουσάκη με το οποίο τον συνδέει συγγένεια κάτι που απαγορεύεται από τη νομοθεσία, ως ασυμβίβαστο. Θα περίμενε κανείς λοιπόν από τον κ. Μανουσάκη να παραιτηθεί ώστε να γίνει αντικατάσταση.

Μέσα σε όλο αυτό λοιπόν αντί για αντικατάσταση μέλους, με νεότερη απόφαση του υπουργείου υγείας ορίζεται  το νέο Δ.Σ. των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων του Λασιθίου το οποίο θα είναι 3 μελές. Δεν συμμετέχει εκπρόσωπος των εργαζομένων και των νοσοκομειακών γιατρών με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Επίσης στο νέο Δ.Σ. δεν υπάρχει εκπροσώπηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Θραψανιώτης.

Για το θέμα τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής και ο κ. Μανουσάκης ο οποίος από την πλευρά του εξέφρασε καταρχάς την άποψη ότι τα νοσοκομεία θα έπρεπε να είναι αυτοδιοίκητα. Σημείωσε ότι ο εκάστοτε Διοικητής του εκάστοτε νοσοκομείου δεν εκπροσωπεί τους εργαζόμενους. Είναι διορισμένος από την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι εκπροσωπούνται από εκείνους που τους εκλέγουν στους συλλόγους τους. Πρόσθεσε ότι αυτό που συμβαίνει στο Λασίθι ισχύει και σε άλλες περιοχές. Σύμφωνα με ενημέρωσή του, έχει    εκδοθεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία παρατείνεται η θητεία των αιρετών εκπροσώπων γιατρών και εργαζομένων λόγω κορωνοϊού οπότε θα συμμετέχουν στα Δ.Σ. Είπε ακόμη ότι και παλαιότερα νοσοκομεία του Λασιθίου όπως αυτό της Σητείας δεν είχε εκπρόσωπο στο Δ.Σ.

Σε ότι αφορά το θέμα που προκύπτει σχετικά με την συγγένειά του με τον Διοικητή απάντησε ότι θα κάνει αυτό που έκανε τόσα χρόνια θα είναι παρεμβατικός και διεκδικητικός και θα εκπροσωπεί τους συναδέλφους που τον εξέλεξαν. Πράγματι υπάρχει το ασυμβίβαστο για αυτό θα απουσιάζει από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. όταν θα παραβρίσκεται ο κ. Ανδρεαδάκης και ο ίδιος θα αντικαθίσταται από το αναπληρωματικό μέλος.

-

hxonews