Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας: Όποιος έχει πίστη μπορεί να προσευχηθεί και από το σπίτι του

8:59 π.μ. - Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020
08:03 π.μ. - Τρί, 17/59/2020
Image: Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας: Όποιος έχει πίστη μπορεί να προσευχηθεί και από το σπίτι του

Ο Σεβασμιώτατος κ.κ. Κύριλλος στον Ηχώ 99,8 για τον κορωνοϊό και τα μέτρα της Εκκλησίας

Για τις αποφάσεις που έλαβαν τα αρμόδια όργανα της Εκκλησίας σχετικά με τα μέτρα πρόληψης για την εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά και τις αποφάσεις της κυβέρνησης μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κύριλλος.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε οι εκκλησίες στην πόλη θα είναι ανοιχτές κάποιες ώρες την ημέρα ώστε όποιος επιθυμεί να προσέλθει να ανάψει ένα κερί. Θα αποφεύγεται ο συνωστισμός σύμφωνα και με τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας. Μέχρι νεωτέρας δεν θα τελούνται Θείες Λειτουργίες ούτε οι Χαιρετισμοί. Αναβάλλονται γάμοι και βαπτίσεις. Οι κηδείες θα γίνονται παρουσία του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος του κεκοιμημένου. Ενώ τα μνημόσυνα στους τάφους παρουσία και πάλι του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος.

Ερωτηθείς για όσα ακούστηκαν τελευταία για τη Θεία Κοινωνία έφερε ως παράδειγμα τον Ιερέα που κοινωνούσε τους ανθρώπους στη Σπιναλόγκα και δεν νόσησε.

Κάλεσε τέλος τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα που συστήνουν οι ειδικοί και τόνισε οτι όποιος έχει πίστη μπορεί να προσευχηθεί στον Θεό και από το σπίτι του.

Ακολουθεί συνέντευξη κ.κ. Κύριλλου: