Μητσοτάκης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης

9:05 μ.μ. - Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021
09:04 μ.μ. - Παρ, 02/05/2021
Image: Μητσοτάκης: Μετά το Πάσχα το άνοιγμα της εστίασης

Επιβεβαίωσε τις σχετικές πληροφορίες

Για την εκτίμηση ότι το άνοιγμα της εστίασης μετατίθεται για μετά το Πάσχα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή ενώ επίσης διαβεβαίωσε ότι δεν θα τεθεί κατώτατο όριο 10 εργαζομένων στις επιχειρήσεις που θα λάβουν ενίσχυση κεφαλαίου κίνησης.

«Η εκτίμησή μου είναι ότι η εστίαση θα ανοίξει μετά το Πάσχα» είπε ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες.

Ταυτόχρονα, σε ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το γεγονός πως από το νέο μέτρο της επιδότησης εξαιρούνται σχεδόν οι μισές επιχειρήσεις, καθώς αυτό αφορά περίπου 34.000 από τις συνολικά 80.000, κι αν ο «κόφτης» γίνεται με βάση αριθμό των εργαζομένων κάτω από 10, ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως «δεν πρόκειται να τεθεί καμία τέτοια προϋπόθεση» στο εν λόγω πρόγραμμα.

«Σε άλλα προγράμματα για στήριξη επιχειρήσεων θα υπάρχει "κόφτης" σχετικά με τον αριθμό των εργαζομένων, αλλά όχι σε αυτό», είπε και σημείωσε πως «το πρόγραμμα αφορά όλες τις επιχειρήσεις που θα δείξουν ότι είχαν μείωση τζίρου 30%», ενώ θα ενταχθούν και «όλες οι καινούργιες επιχειρήσεις».

Πηγή Tvxs