Μιχελαράκης: Με Πλακιωτάκη Υπουργό δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για ένα νέο παραλιακό μέτωπο στην Ιεράπετρα

9:38 π.μ. - Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021
09:03 π.μ. - Τρί, 30/38/2021
Image: Μιχελαράκης: Με Πλακιωτάκη Υπουργό δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία για ένα νέο παραλιακό μέτωπο στην Ιεράπετρα

Ζητάμε στήριξη για το άνοιγμα της εστίασης

Σε αναμονή για τις ανακοινώσεις ανοίγματος της εστίασης βρίσκονται οι καταστηματάρχες περιμένοντας από την κυβέρνηση αλλά και τους λοιμωξιολόγους το πράσινο φως. Ο πρόεδρος του συλλόγου καφέ εστίαση Ιεράπετρας κ. Μανώλης Μιχελαράκης σε συνέντευξή του στον Ηχώ 99,8 ανέφερε ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία είναι βασικός παράγοντας για το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματά τους και περιμένουν τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για το άνοιγμα της εστίασης. Βέβαια με κλειστή την εστίαση τα κρούσματα αυξάνονται και αυτό κάτι σημαίνει. Οι καταστηματάρχες τηρούσαν τα μέτρα που προβλέπονταν, μάσκες απολυμάνσεις κλπ και έτσι, με ιδιαίτερη προσοχή θα ανοίξουν, όταν τους επιτραπεί, τόνισε. Πρόσθεσε πως ένα επιπλέον θέμα που τους απασχολεί είναι αυτό του εμβολιασμού. Αυτό που προτείνουν είναι να δοθεί προτεραιότητα στους εργαζόμενους του κλάδου καθώς τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και θα αποφύγουν και την ταλαιπωρία με τα συνεχή τεστ.

Ένα επόμενο ζητούμενο είναι πώς θα ανοίξουν τα καταστήματα καθώς είναι μεγάλο το κόστος συντήρησης, προμηθειών με δεδομένο ότι τα καταστήματα είναι τόσο καιρό κλειστά, τα έσοδα μηδενικά με τα έξοδα να τρέχουν και η κατάσταση για πολλούς θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Τα όποια οικονομικά μέτρα πάρθηκαν μέχρι στιγμής δεν έφτασαν ούτε για να καλύψουν τις υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν τους μήνες που είναι κλειστές, πόσο μάλλον να ζήσουν τις οικογένειες τους. Θα πρέπει λοιπόν η πολιτεία να στηρίξει με σειρά μέτρων τον κλάδο, τόνισε ο κ. Μιχελαράκης.

Αναφέρθηκε στη συνέχεια στο θέμα με τις αυθαίρετες κατασκευές το οποίο συζήτησαν με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ιεράπετρα και έχουν θέσει και προς τη δημοτική αρχή. Αυτό που θέλουμε είναι μέσα στο καλοκαίρι να γίνει η μελέτη ανάπλασης, να γίνει διαβούλευση μέσα στον Αύγουστο ώστε στη συνέχεια να χρηματοδοτηθεί το έργο. Η γραφειοκρατία πολλές φορές δημιουργεί καθυστερήσεις οπότε θα πρέπει να τρέξουν όλες αυτές οι διαδικασίες από τον Δήμο και το Δημοτικ;o Λιμενικό Ταμείο ώστε να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη τουριστική περίοδο. Όσο για την άποψη ορισμένων καταστηματαρχών ότι θα πρέπει να δοθεί παράταση ενός χρόνου στις κατεδαφίσεις θεωρούμε ότι τη δεδομένη στιγμή δεν εξυπηρετεί. Ο κ. Υπουργός έχει δεσμευτεί για τη χρηματοδότηση της μελέτης και του έργου και αυτό είναι ένα πλεονέκτημα που δεν πρέπει να χάσουμε, ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου.