Μόνο για το πετρέλαιο κίνησης πήραν δέσμευση οι αγρότες από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης!

7:07 μ.μ. - Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022
07:07 μ.μ. - Τρί, 26/07/2022
Image: Μόνο για το πετρέλαιο κίνησης πήραν δέσμευση οι αγρότες από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης!

Τι ειπώθηκε για τα αγροτικά χρέη και τις συνδεδεμένες ενισχύσεις της σουλτανίνας

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Γεωργαντά είχε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών - Ελαιουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης. Στη συνάντηση τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης και τα οποία είχαν ήδη κοινοποιηθεί στο υπουργείο και με τη μορφή υπομνήματος.

Ουσιαστικά για το μόνο που δεσμεύτηκε ο Υπουργός ήταν η καταβολή του ποσού των 50.000.000 ευρώ που έχει προϋπολογιστεί, για το πετρέλαιο κίνησης το οποίο θα δοθεί στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

hxonews

Πρόθεση του, είπε, είναι να γίνει με τη μορφή δυο ταχυτήτων και να ευνοηθούν όσοι τιμολόγησαν προϊόντα τα τρία τελευταία χρόνια. Το θέμα της σταφίδας και του αιτήματος να ενταχθεί στις συνδεδεμένες ενισχύσεις η σουλτανίνα όπως έχει γίνει η κορινθιακή ο κ. Γεωργαντάς επικαλέστηκε δυσκολίες που προέρχονται από τις Βρυξέλλες και οι οποίες καθιστούν δύσκολη την ικανοποίηση του αιτήματος.

Ασαφείς απαντήσεις δόθηκαν και για το θέμα των αγροτικών χρεών ενώ οι συναντήσεις των αγροτοσυνδικαλιστών θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες με προτεραιότητα το τετ-α-τετ με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη. Παράλληλα θα ζητηθούν και από όλα τα κόμματα να πάρουν θέσεις πάνω στην ανοικτή ατζέντα των αγροτικών αιτημάτων .

Creatalive