Μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο στον Άγιο Νικόλαο για θέματα υγείας

8:16 π.μ. - Παρασκευή, 19 Φεβρουαρίου 2021
08:02 π.μ. - Παρ, 19/16/2021
Image: Μονοθεματικό Δημοτικό Συμβούλιο στον Άγιο Νικόλαο για θέματα υγείας

Η τοποθέτηση του Υπουργού Γ. Πλακιωτάκη και οι δηλώσεις του αντιδημάρχου Θ. Χαριτάκη στον Ηχώ 99,8

Παρέμβαση κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου έκανε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, Βουλευτής Λασιθίου . Όπως ανέφερε «Από τον Φεβρουάριο του 2020 μέχρι σήμερα τα νοσοκομεία του νομού Λασιθίου έχουν ενισχυθεί με 44 μόνιμους ιατρούς, 208 άτομα σε επικουρικό προσωπικό.

Θέλω να συγχαρώ δημοσίως για μία ακόμη φορά το ιατρικό, το νοσηλευτικό και το παραϊατρικό προσωπικό όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας που πραγματικά δίνουν την ψυχή τους για όλους τους ασθενείς.

Περιμένουμε μέχρι το τέλος Μαΐου να μπορέσουμε να έχουμε εμβολιάσει τις ηλικίες πάνω από 60 αλλά και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Αυτό αυτομάτως θα δημιουργήσει ένα δίχτυ συλλογικής ανοσίας».

Με αφορμή τη συνεδρίαση μίλησε στον Ηχώ 99,8 ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λασιθίου κ. Θωμάς Χαριτάκης. Καταρχάς ανέφερε ότι , μέχρι την 1η Μαρτίου παραμένει στο κόκκινο ο Δήμος του Αγίου Νικολάου λόγω των αυξημένων κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί το προηγούμενο διάστημα. Η κατάσταση εξελίσσεται καλά και φαίνεται πως δεν υπάρχει περαιτέρω διασπορά κάτι που δημιουργεί ένα θετικό κλίμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. Σε ότι αφορά στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγίου Νικολάου, ανέφερε ότι έγινε με τηλεδιάσκεψη και ασχολήθηκε με θέματα υγείας όπου τοποθετήθηκαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ναυτιλίας και η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ κα Μπορμπουδάκη. Στόχος ήταν η ενημέρωση για θέματα υγείας για την κατάσταση στο Νοσοκομείο και άλλες δομές υγείας του δήμου. Μεταξύ άλλων ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο «Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης του ΓΝ-ΚΥ Νεάπολης «Διαλυνάκειο». Κοινή διαπίστωση πάντως όλων ήταν η αναγκαιότητα να ενισχυθεί το Νοσοκομείο με ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.