Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα η συνάντηση με την υπουργό Παιδείας

1:15 μ.μ. - Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019
01:12 μ.μ. - Τρί, 03/15/2019
Image: Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου: Επικοινωνιακό πυροτέχνημα η συνάντηση με την υπουργό Παιδείας

Γράφει ο Νίκος Δασκαλάκης, συνεργάτης του Ηχώ 99,8

Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου, στο Καβούσι:
 
Η αναστολή λειτουργίας του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι  αποτελεί απαράδεκτη πράξη από μέρους της κυβέρνησης.
 
Η συνάντηση της Τρίτης 8 Οκτωβρίου με την Υπουργό δεν μπορεί να έχει κανένα άλλο αποτέλεσμα παρά μόνο τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου στο Καβούσι από φέτος.
 
Την  ώρα που  Μουσικά Γυμνάσια στη χώρα μας πρωτολειτούργησαν με μικρότερο αριθμό μαθητών.
 
Αλλιώς οι παραβιάσεις του Νόμου αναφορικά με το χρόνο έναρξης και περαίωσης των εγγραφών και η άρνηση να δοθεί η οποιαδήποτε παράταση, η μη τοποθέτηση της Ν.Δ και του βουλευτή της καθώς και η ολιγωρία και η μη έγκαιρη και συντονισμένη πληροφόρηση για τη λειτουργία για το χαρακτήρα, τη φυσιογνωμία και τα πλεονεκτήματα ενός τέτοιου Γυμνασίου,όσων όφειλαν,θα καταγραφούν ως μεθόδευση για τη μη λειτουργία του, απο φέτος, στη συνείδησή της κοινωνίας. 
 
Δεν μπορεί η κυβέρνηση να αγνοεί με ένα τόσο προκλητικό και απροκάλυπτο τρόπο το δίκαιο αίτημα του Λασιθίου.
Μουσικό Γυμνάσιο διαθέτουν όλοι οι Νομοί της Κρήτης.
 
Η δημιουργία και χωροθέτηση του στο  Καβούσι-γεωγραφικό κέντρο του Νομού- που έγινε  μετά από 15 και πλέον χρόνια από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέβαλε σημαντικά στο να αρθούν οι όποιες αρχικές ενστάσεις που υπήρχαν για τον τόπο χωροθέτησης και αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών της κοινωνίας και των ανθρώπων που το προώθησαν.
 
Διαφαίνεται πώς η συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας θα καταλήξει σε άλλο ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα της κυβέρνησης. Θα δεσμευτεί ότι το Μουσικό Σχολείο θα λειτουργήσει  από την επόμενη σχολική χρονιά, γιατί καθυστέρησε  η προηγούμενη κυβέρνηση και δεν υπήρξε απαραίτητος χρόνος για συμμετοχή και σωστή λειτουργία. Τι καλά...Θα ξεχάσουμε αυτούς που 15 χρόνια αγνόησαν ένα δίκαιο και αναγκαίο για το Νομό αίτημα και θα μείνει ότι  με κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτούργησε το Μουσικό Σχολείο.
 
Θα παρουσιαστεί και σαν αποτέλεσμα διεκδίκησης των τοπικών παραγόντων και του κυβερνητικού βουλευτή και θα ξεχάσουμε την ανεπάρκεια και την ολιγωρία τους για την μη λειτουργία του από φέτος.
 
Όλα θυσία στο βωμό της επικοινωνίας,του μικροκομματικού και του προσωπικού συμφέροντος.Δεν μπορώ να φανταστώ άλλο που εμποδίζει την από φέτος λειτουργία του και τα οποία μέτρα για την παραπέρα στήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας του.