Μπινιχάκης: Αλλαγές στη σύσταση επιτροπών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

11:16 π.μ. - Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020
11:05 π.μ. - Δευ, 04/16/2020
Image: Μπινιχάκης: Αλλαγές στη σύσταση επιτροπών αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα η πρώτη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη

Ομαλά εξελίχθηκε η πρώτη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας σύμφωνα με όσα δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βαγγέλης Μπινιχάκης, ευχαριστώντας τα μέλη του συμβουλίου για την καλή συνεργασία.

Ως προς τα θέματα που συζητήθηκαν ανέφερε ότι έγινε τροποποίηση των αποφάσεων για τη σύσταση επιτροπών Τουρισμού, Υγείας, Αγροτικών Υποθέσεων, Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων. Όπως εξήγησε εάν δεν γινόταν αυτή η αλλαγή υπήρχε το ενδεχόμενο, λόγω περιορισμένου αριθμού μελών, οι επιτροπές να αποτελούνταν μόνο από μέλη της δημοτικής αρχής και φορείς. Οι επιτροπές Υγείας και Αγροτικών θεμάτων θα αποτελούνται πλέον από 16 άτομα έκαστη και οι επιτροπές Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων και Τουρισμού από 11 άτομα έκαστη. Πιο συγκεκριμένα ο αριθμός των μελών αυξήθηκε και αναμένεται να συμμετάσχουν και μέλη άλλων παρατάξεων ενώ θα σταλεί κείμενο στους φορείς ώστε να ορίσουν εκπρόσωπό τους.

Σε ότι αφορά λοιπά θέματα που απασχόλησαν τη συνεδρίαση έγινε αποδοχή χρηματοδοτήσεων για των αντιδιαβρωτικών έργων προστασίας στο παραλιακό μέτωπο Ιεράπετρας προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ και για την εκτέλεση των υποέργων του έργου «Επείγουσες εργασίες προστασίας αλιευτικού καταφυγίου Ιεράπετρας 28.000 ευρώ.

Επίσης έγινε αποδοχή έκτακτης κατανομής ποσού 5.000€ από τους ΚΑΠ 2020 προς κάλυψη αναγκών για την αποφυγή της διάδοσης του COVID-19 σε οικισμούς και καταυλισμούς Ρομά.